Imatge d'un dels nous contenidors de recollida d'oli domèstic que s'han instal·lat a Torredembarra

Nous contenidors de reciclatge per a la recollida d'oli domèstic a Torredembarra

El consistori torrenc els ha instal·lat per tal d'optar a una subvenció europea de 350.000 euros

Torredembarra compta des de la setmana passada amb una desena de contenidors per a la recollida de l'oli domèstic, servei que a partir d'ara gestionarà directament. Concretament, aquests nou recipients s'han instal·lat en aquelles zones on no hi ha recollida porta a porta: carrer Dues Parets, aparcament de Mañé i Flaquer, passeig de la Sort, plaça de l’Oli, carrer Gaudí, Escola l’Antina, carrer Dipòsit, carrer Xiprer, carrer de la Punta del Falcó i carrer dels Pescadors.

La posada en marxa d'aquests contenidors, que es va fer el passat 9 de juny, substitueix el servei que fins ara prestava el Consell Comarcal del Tarragonès. En aquest sentit, la instal·lació d'aquests recipients era un dels requisits que s'havien de complir per rebre la subvenció de 350.000 euros per al projecte de foment de la recollida de residus municipals dels fons Next Generation.

Cal recordar que aquesta subvenció, emmarcada en el Pla de recuperació, transformació i resiliència —finançat per la Unió Europea—,  l'atorga l'Agència de Residus de Catalunya i estableix com a requisit que la recollida de l’oli domèstic i la del tèxtil la dugui a terme directament l'Ajuntament.

Campanya informativa a partir de mitjans del mes d'agost

En aquest sentit, el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que davant aquest requisit, des de la seva regidoria s'han fet les gestions oportunes per recuperar el servei, instal·lant els nous contenidors per a la recollida. El consistori preveu que en les zones amb recollida porta a porta s'estableixi aquest mateix sistema de recollida porta a porta també per a l’oli i el tèxtil.

L'Ajuntament de Torredembarra ha recordat que així ho estableix el projecte de foment de la recollida dels residus municipals. Per tal de posar en coneixement aquestes informacions a la ciutadania, a partir de mitjans del mes d’agost es farà una campanya informativa específica per a la recollida de tèxtil i d'oli domèstic a les zones amb el sistema porta a porta.