Imatge de la intervenció del conseller Joan Ignasi Elena durant la seva visita a les obres de la nova comissaria dels Mossos de Torredembarra

Posen data a la nova comissaria dels Mossos de Torredembarra: estarà acabada el 2024

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha visitat les obres del nou equipament

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, ha visitat aquest dimecres les obres de la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra de Torredembarra, que estarà enllestida el 2024, segons ha anunciat. Les obres, que s'han endarrerit «per problemes tècnics i pressupostaris», costaran 4 milions d'euros i s'executaran en un termini de 18 mesos.

La comissaria acollirà serveis bàsics de seguretat ciutadana i reforçarà els serveis de proximitat dels Mossos amb nou municipis del Baix Gaià. D'aquesta manera es vol «incrementar» els serveis que ara presta l'Àrea Bàsica Policial del Tarragonès a la zona. L'equipament estarà preparat per quan calgui reforçar els serveis policials «puntualment», especialment a l'estiu quan la població a la zona s'incrementa.

Així, des de la nova comissaria es donarà cobertura a Torredembarra, Altafulla, Creixell, La Nou de Gaià, Salomó, La Pobla de Montornès, la Riera de Gaià, Roda de Berà i Vespella de Gaià. En aquest sentit, els Mossos assumiran algunes tasques de les policies locals, alhora que milloraran el temps de resposta.

Un equipament que permetrà els Mossos «ser més presents» al territori

Durant la seva intervenció, el conseller Elena ha remarcat que amb la nova comissaria de Torredembarra, els Mossos podran «ser més presents», alhora que «es dona compliment» al projecte de territorialització. Així mateix, el conseller d'Interior ha recordat que la policia catalana està «en un procés de creixement» perquè es pugui passar de 18.000 a 22.000 agents.

Per la seva banda, l'alcalde Eduard Rovira ha afegit que la posada en marxa de l'equipament policial «suposa entendre el territori en matèria de seguretat» i tenir una planificació integrada per reforçar i mantenir la col·laboració entre Mossos i policies locals. «La coordinació i la cooperació entre cossos policials ha de ser encara molt més estreta i eficaç», ha remarcat també Elena.