Eduard Rovira, Coia Ballesté, Josep Bertran i Núria Batet.

El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer es rellança com a guardó de referència a la regió

En la seva 32a edició, el premi promogut des de Torredembarra pren especial rellevància a escala de tota la demarcació

El Premi de Periodisme Mañé i Flaquer de Torredembarra obre aquest 2019, amb la seva 32a edició, una nova etapa. Aquest dimarts, 4 de juny, s'ha presentat un rellançament dels guardons que obren el seu espectre i que guanyen en projecció per convertir-se en «els premis de periodisme de referència a les comarques de Tarragona», en paraules de l'alcalde de Torredembarra, el republicà Eduard Rovira. Un nou impuls que el guardó torrenc fa gràcies a l'Ajuntament de Torredembarra i el Col·legi de Periodistes de Catalunya a la Demarcació de Tarragona, així com al patrocini de Repsol.

Noves modalitats del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer

D'aquesta forma, el premi que duu el nom de  l'il·lustre periodista nascut a Torredembarra tindrà a partir d'ara fins a tres modalitats. La seva categoria principal és la de Periodisme Camp de Tarragona, dotada amb 8.000 euros, i a la qual es podran presentar candidats d'arreu del món amb treballs específics sobre el Camp de Tarragona en qualsevol dels seus àmbits.

Es manté el Premi Turístic, amb una dotació de 6.000 euros, on es podran presentar treballs procedents d'arreu del món i que tractin una temàtica turística de qualsevol mena. També es conserva el Premi de Comunicació Local, que compta amb 3.000 euros de dotació econòmica. En aquest cas, els treballs presentats hauran de tractar sobre qualsevol dels municipis del Camp de Tarragona i els candidats es restringeixen a periodistes que treballin en mitjans de comunicació d'aquesta regió.

Finalment, també s'ha previst una quarta categoria, la del Premi Honorífic, sensesense dotació econòmica, que reconeixerà la trajectòria d’un periodista, ja sigui nacional o internacional.

Els grans premis periodístics de les comarques de Tarragona

Amb aquest destacat impuls, doncs, la presidenta del Col·legi de Periodistes a Tarragona, Coia Ballesté, ha destacat que «volem un gran premi que sigui de referència al país, com ho és el Carles Rahola de Girona, per exemple». «Hem de reivindicar el bon periodisme i el nostre territori, la Catalunya Sud», ha dit Ballesté.

En la mateixa línia s'ha expressat l'alcalde en funcions de Torredembarra, Eduard Rovira, que ha afirmat que «la Torre es posa al capdavant del periodisme català a nivell de premis». L'edil torrenca de Cultura en funcions, Núria Batet, ha recordat la «importància» de la figura de Mañé i Flaquer a la vila i ha reivindicat que «la cerimònia d'entrega es mantindrà a la tardor a Torredembarra».

Josep Bertran, cap de Relacions Externes de Repsol, ha reivindicat el suport de l'empresa petroliera als guardons. «Aquest és el patrocini més antic que manté Repsol al Camp de Tarragona», ha dit, alhora que s'ha felicitat per «aquesta proposta agosarada i brillant que convertirà els Premis de Periodisme Mañé i Flaquer en guardons de referència a tot el país».

També et pot interessar