L'entrega de guardons dels Premis Cultura Vila de Torredembarra

Obren la convocatòria dels XXIV Premis Cultura Vila de Torredembarra

Enguany els premis corresponen a les arts plàstiques

L'Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Cultura, ha obert la convocatòria per a participar a la XXIV edició dels Premis Cultura Vila de Torredembarra. Aquesta edició correspon a les arts plàstiques.

La regidora de Cultura, Núria Batet, ha explicat que l’Ajuntament de Torredembarra aposta per l’art amb diferents iniciatives. En aquest sentit s'han fet nombroses exposicions a la Sala Lluís d'Icart o la col·laboració iniciada amb la Diputació de Tarragona per acollir cursos de l'Escola per l'Art i la Cultura, entre altres iniciatives.

En aquesta línia, la regidora ha ressaltat que els Premis Cultura Vila de Torredembarra en el seu vessant d’arts plàstiques és la iniciativa més consolidada per fomentar la creació artística i donar renom a la nostra vila.

En aquest sentit, els XXIV Premis Cultura Vila de Torredembarra acollirà els premis d'Arts Plàstiques Pere Romeu de Fotografia i Pintura; el Josep Pujol i Montané d'Escultura; i el Premi Internacional de Gravat Xilogràfic 'La Torre de l'Encenall'.

Les modalitats del XXIV Premis Cultura Vila de Torredembarra

El XX Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu de Pintura és de temàtica lliure i té una dotació econòmica de 2.500 euros. S'han de presentar, com a màxim, dues obres per participant o una sèrie formada per un màxim de tres imatges, de tècnica lliure i la mida no excedirá de 150x150 cm. ni serà inferior a 50x50 cm.

L’obra aspirant a aquest premi han de ser original i no premiada en altres concursos, mostres, exposicions o exhibició pública de cap tipus. Es poden presentar fins al 2 de novembre. El jurat està format per Marta Ivern, Joan Ciuró, Aurora Roig, el Francesco Volsi i Jordi Roig.

El XX Premi d’Arts Plàstiques Pere Romeu de Fotografia tindrà una dotació econòmica de 800 euros i la modalitat serà la d'arxius digitals. Cada participant podrà presentar un màxim de tres imatges, en format jpg amb una resolució òptima i poden ocupar un màxim de 3 Megabytes.

Les fotografies hauran de reflectir actuacions en l'àmbit social, ja sigui per mitigar situacions com l'exclusió social, la vulneració de drets humans o les dificultats migratòries, com per potenciar l'acollida, la integració social, la cooperació internacional, la dinamització comunitària o el treball d'inclusió. Es valoraran fotografies que reflecteixin valors com el voluntariat, l’empatia i la resiliència.

Es podran presentar fins al 28 d’octubre de 2022 a les 23.59 hores, al correu electrònic premifoto@torredembarra.cat.

La desena edició del Premi d’Arts Plàstiques Josep Pujol i Montané d’Escultura  tindrà una dotació de 2.000 euros i la temàtica és lliure. L'obra aspirant ha de ser original i no premiada en altres concursos, mostres, exposicions o exhibició pública de cap tipus. Es poden presentar fins al 2 de novembre de 2022.

Com a màxim dues obres per participant, la tècnica serà lliure, la mida no excedirà de 80x40x40 cm ni serà inferior de 20x8x8cm. El jurat està format per Mercè Bessó, Fèlix Lozano, Ismael Lozano, Sibil·la Strodthoff i Pere Bruix.

En el VII Premi Internacional de Gravat Xilogràfic “La Torre de l’Encenall”  poden participar artistes de qualsevol nacionalitat amb treballs inèdits, temàtica lliure i seguint la tècnica de la xilografia. S’admeten totes les tècniques que estableix la normativa de la Federació Internacional de Societats d’Amics dels Ex-libris referents a la xilografia.

Les mesures mínimes de la matriu xilogràfica seran de 7 x 8 cm. i les màximes de 18 x 13 cm; les mesures màximes del paper de l’estampació 38 x 28 cm. 6.

Cada participant presentarà una estampació, sense emmarcar, d’un màxim de cinc obres originals diferents que no es tornaran i passaran a ampliar la col·lecció de gravats de l’Arxiu Municipal de Torredembarra, iniciat amb la Torre de l’Encenall, i quedaran a consulta dels estudiosos i interessats en la xilografia.

En aquest premi hi ha tres modalitats: gravat infantil (fins a 12 anys); gravat juvenil (de 13 a 17 anys); i el gravat per adults. En els dos primers, el premi és material per gravar i un diploma; i en el d'adults està dotat econòmicament de 1.500 euros.

El jurat està format per Mercè Alonso, Marià Casas, Francesc Fontbona i Antoni Gelonch.