Roda de Berà encara la segona fase de reforma del Museu de la Ràdio

L'obra costarà 58.000 euros al consistori rodenc

L'Ajuntament de Roda de Berà endegarà en les properes setmanes la segona fase de les obres de reforma i millora de les instal·lacions del Museu de la Ràdio Luis del Olmo, situat al nucli del Roc de Sant Gaietà, en el seu terme municipal. Tot just abans de les festes de Nadal, el consistori va adjudicar l'obra a l'empresa reusenca Fulgencio Villar SL i en els pròxims dies s'haurà de formalitzar aquesta adjudicació.

El Museu de la Ràdio millora la zona d'exposició permanent a la planta inferior

El pressupost total de les reformes previstes en aquesta instal·lació és de 58.427,78 euros amb l'IVA inclòs, i la durada dels treballs serà, segons els càlculs inicials, d'uns dos mesos, en què es treballarà de dilluns a dissabte.

Amb aquestes obres, es vol millorar la zona d'exposició permanent que es troba a la planta inferior d'aquest edifici, situat al Roc de Sant Gaietà i de titularitat municipal. Entre els treballs que s'hi volen desenvolupar, hi ha la renovació del fals sostre, la millora del sistema contra incendis, la instal·lació d'un sistema de seguretat, un de baixa tensió i un de climatització; i moltes altres, com ara renovar l'apartat de fusteria de la sala.

El Museu de la Ràdio Luis del Olmo, set anys d'història al Roc de Sant Gaietà de Roda de Berà

La vinculació del periodista Luis del Olmo, l'històric conductor del programa radiofònic 'Protagonistas', amb Roda de Berà, ve de molt lluny: del Olmo té, des de fa dècades, segona residència a la vila. A més, està fortament vinculat al poble, on se'l pot veure sovint i on, per exemple, va ser el propietari del Club Atlètic Roda de Berà als anys 90.

L'any 2012, es va inaugurar al Roc de Sant Gaietà el Museu de la Ràdio, que compta amb més de 400 aparells de ràdio col·leccionats per Luis del Olmo i cedits al consistori rodenc per a la creació del museu. També es poden trobar premis i records relacionats amb la carrera professional del periodista lleonès, que compta amb un altre museu a la seva vila natal, Ponferrada.