Preocupació a Roda de Berà per una onada de robatoris a cases

Els veïns de les zones més allunyades del centre es troben en peu de guerra

Durant les festes de Nadal, els veïns de diverses zones de Roda de Berà, allunyades totes elles del centre de la vila, han viscut amb preocupació una onada de robatoris que, a mesura que avançava el mes de desembre, ha anat 'in crescendo'. La vila rodenca ha registrat fins a una vintena de robatoris en cases, la majoria en zones poc habitades durant els mesos d'hivern i, per tant, nodrides de segones residències que, coincidint amb aquesta època de l'any, es buiden i permeten als lladres robar sense aixecar sospites.

Una onada de robatoris a Roda de Berà

Tot i que també s'han donat casos de robatoris en habitatges mentre els mateixos inquilins es trobaven dins, el cert és que aquest auge de delinqüència s'ha detectat, especialment, a les urbanitzacions rodenques. Els veïns de la vila, també els que hi tenen segona residència, es troben alarmats per aquesta situació.

A través de les xarxes socials, es  van començar a compartir imatges dels primers robatoris, que van posar en alerta la resta de veïns. Però els delictes no van disminuir, ans al contrari, i la preocupació també ha anat, com és lògic, en augment. La sensació d'inseguretat ha crescut fins al punt que han estat diversos els rodencs que han assegurat haver-se trobat marques en forma de targetes, que podrien ser senyals dels mateixos lladres per indicar quines cases es troben buides i quines no.

Els veïns de Roda de Berà, la policia local i els Mossos d'Esquadra, vetllant per la seguretat

En paral·lel, la Policia Local de Roda de Berà i els Mossos d'Esquadra treballen en coordinació per poder aturar aquesta onada que manté els veïns amb preocupació i por, però també en peu de guerra. Des de fa uns dies, patrulles de policia local i també de la policia catalana reforcen la seguretat al terme municipal de Roda de Berà  i, molt especialment, a les zones més allunyades del centre de la vila.

A més, ja són gairebé dos centenars els veïns que  s'apleguen en un grup de Whatsapp que els ha de servir per autoprotegir-se de més robatoris. A través d'aquest canal, s'alerten de possibles sospites, troballes o robatoris i estan en contacte de manera més directa.