Jugadors d'Escacs durant l'Open Internacional d’Escacs de Torredembarra

Torna a Torredembarra l’Open Internacional d’Escacs

El campionat es diputarà del 2 al 10 de juliol al Pavelló Municipal Sant Jordi de Torredembarra

Després de dos anys sense celebrar-se a causa de la covid-19, Torredembarra gaudirà de nou de l'Open Internacional d'Escacs. El torneig torreng és l'únic de ritme clàssic que es disputa actualment a la demarcació de Tarragona i forma part del XVIII Circuit Català d'Oberts Internacionals.

El campionat es diputarà del 2 al 10 de juliol al Pavelló Municipal Sant Jordi de Torredembarra i s’adaptarà, si és el cas, a les mesures del moment per evitar el contagi de la Covid-19.

«Teníem clar que si les condicions sanitàries ho permetien voliem tornar a organitzar el torneig. Un cop penjades les bases hem rebut les primeres inscripcions i ja fa mesos que notem que els jugadors estan interessats a jugar. Hi ha moltes ganes de jugar després de dos anys amb una activitat escaquística presencial molt baixa», afirma el director de l’Open Internacional d’Escacs de Torredembarra, Jordi Salvat.

Per la seva banda, el president del Club Escacs Torredembarra, Gabriel Comes, destaca el suport de l’Ajuntament de Torredembarra i de la Federació Catalana d’Escacs per poder tirar endavant el torneig.

El regidor d’Esport de l’Ajuntament de Torredembarra, Raúl García, ha destacat la importància de la recuperació de la convocatòria de l’Open Internacional d’Escacs després d’haver estat aturat durant dos anys per la pandèmia, tenint en compte que es tracta d’un esdeveniment esportiu rellevant per a Torredembarra i un referent en l’àmbit escaquista de tot Catalunya.

Es podrà veure per Internet

El torneig torrenc no presenta grans novetats a nivell tècnic respecte les darreres edicions. El ritme de joc serà de 90 minuts per jugador amb un increment de 30 segons per jugada des de la primera. Les partides començaran a les 16.30 hores, excepte l'última ronda, diumenge dia 10, que serà a les 9.30 hores del matí.

Les inscripcions finalitzaran el 30 de juny a les 20 hores i es poden fer a través del telèfon 649 061 984 (Jordi Salvat) o a jordisalvat@outlook.com indicant nom, cognoms i codi FIDE/FEDA/FCE. El preu de la inscripció és de 30 o 35 euros depenent de l’edat i el termini de pagament.

El primer classificat del torneig s’emportarà 600 euros; el segon 400 i el tercer, 300. Hi ha premis en metàl·lic fins el vuitè classificat de la general i per trams d’ELO i trofeus per edats. En total, es repartiran més de 2.800 euros en premis. Podeu consultar tota la informació al web www.escacstorre.com.

Es manté la retransmissió en directe per internet els deu primers taulers i, d’aquesta manera les partides es podran seguir a tots el món. Com a director de l’Open Internacional de Torredembarra continua Jordi Salvat i com a àrbitre principal Josep Maria Camell.