El pàrquing Filadors de la Torre, obert gratis durant les obres a Pere Badia

Les obres s'iniciarian dimecres, 5 de setembre, i s'allargaran fins a principis de desembre

El proper dimecres, 5 de setembre, s'iniciaran a Torredembarra les  obres de remodelació urbanística del carrer de Pere Badia, que està previst que s'allarguin fins el 5 de desembre. Segons ha pogut saber TarragonaDigital.com, durant les setmanes que durin aquests treballs,  l'Ajuntament de Torredembarra obrirà les dues plantes de l'aparcament subterrani del carrer dels Filadors i ho farà sense cost per als usuaris: aparcar-hi serà gratuït.

El pàrquing de Filadors, obert gratis durant les obres a Pere Badia de Torredembarra

Aquesta és  la mesura en què l'equip de govern treballava des de fa setmanes i que, aquest dilluns, ha pogut confirmar aquest mitjà. I és que durant les obres, no es podrà aparcar al carrer de Pere Badia, ni tampoc estarà permès fer-ho al carrer de Lleida ni al solar d'aparcament que hi ha a la cantonada d'aquesta via amb el carrer de Rodes.

En aquest pàrquing, el del carrer de Lleida,  s'establirà una zona logística per a la maquinària i els treballadors de les obres, de manera que quedarà prohibit aparcar-hi fins que no acabin; així com al mateix carrer de Lleida, que servirà de corredor lliure d'aparcaments perquè la maquinària circuli sense problemes.

Amb aquestes prohibicions a causa de les obres, es perden aproximadament unes 150 places d'aparcament, algunes d'elles de zona blava. Però l'obertura gratuïta del pàrquing del carrer dels Filadors, aconseguirà compensar la pèrdua de places als carrers afectats per les obres.

Al pàrquing subterrani, en què quedaran totalment alliberades dues plantes, hi ha una disponibilitat de 200 places per a vehicles, aproximadament, i totes elles seran gratuïtes. D'aquesta manera, doncs, la solució d'obrir el pàrquing del carrer dels Filadors permetrà absorbir les places que hi havia i, de fet, incrementa lleugerament l'oferta.

Una solució durant les obres de Pere Badia de Torredembarra

El regidor de Via Pública de l'Ajuntament de Torredembarra, Vale Pino, en declaracions a aquest mitjà, ha explicat que «la voluntat del govern és trobar maneres perquè les obres molestin al mínim possible els veïns de la zona». D'aquesta manera, l'obertura del pàrquing de Filadors com a aparcament de pagament, que ja té enllestit tot el reglament, es posposa fins que acabin les obres.

El control de l'aparcament es farà mitjançant personal de vigilància de les zones blaves, i es podria reforçar també en horari nocturn «per supervisar que ningú abusi d'aquest servei», segons ha explicat Pino en aquest mitjà. D'aquesta manera, doncs, el pàrquing de Filadors obrirà el proper dimecres i ho farà de franc