El PDECat es presentarà a Roda de Berà i no descarta un acord amb Virgili

L'alcalde rodenc ja ha anunciat que es presentarà per la via d'una agrupació d'electors

Les eleccions locals del proper 26 de maig provoquen que, a aquestes alçades del mes de gener, es comencin a definir les posicions de les diverses candidatures a tots els municipis. Un dels punts amb més interès al Baix Gaià se situa a Roda de Berà i apunta directament a l'antiga Convergència i Unió, la formació que ha guanyat sempre les eleccions municipals a Roda des del primer cop que s'hi va presentar, el 1987, i que el passat 2015 va permetre a Pere Virgili, independent, arribar a l'alcaldia.

Amb l'extinció de CDC i el naixement del PDECat i la marca Junts per Catalunya,  Pere Virgili va optar per desmarcar-se'n i ja va anunciar a BaixGaiàDiari.cat, a l'octubre de 2018, que es presentaria encapçalant la llista independent d'una agrupació d'electors. Faltava, però, definir el paper del PDECat a les properes eleccions municipals.

El PDECat presentarà candidatura a les eleccions municipals a Roda de Berà

«Treballem per presentar la millor candidatura possible a Roda», expliquen de manera clara fonts comarcals del PDECat. La formació postconvergent té com a cap local a Roda de Berà Cèlia Tresserres, que a la vegada és la número 2 de Pere Virgili al consistori. Des del PDECat treballen en una llista pròpia i ja han temptejat possibles caps de cartell.

Hi hagut converses amb Pere Virgili, però ara per ara no s'ha arribat a un acord. La llei impedeix la coalició entre un partit i una agrupació d'electors, de manera que si Virgili i el PDECat vulguessin concórrer junts a les eleccions, ho haurien de fer sota el paraigua postconvergent, encara que fos amb una marca que blanquegés la presència del segell Junts per Catalunya —el nom amb què el PDECat es presentarà a les eleccions locals arreu del país. I aquí és on no hi ha acord entre Virgili i el partit hereu de Convergència. De fet, l'actual alcalde rodenc ja havia pràcticament descartat un acord electoral amb el PDECat. 

Així les coses, Virgili i el seu entorn treballen des de fa setmanes en la seva candidatura i també ho fa, per separat, el PDECat. Els postconvergents no tanquen la porta, però, qualsevol acord preelectoral, en una clara referència a entendre's amb Virgili. Ara per ara, cap escenari està descartat, però el cert és que la proximitat dels comicis ho ha de fer resoldre tot en els propers dies.

També et pot interessar

Virgili liderarà una llista independent a Roda de Berà, i no la del PDECat

ERC es presentarà a Roda de Berà amb Eva Maria Giménez com a cap de llista