Virgili liderarà una llista independent a Roda de Berà, i no la del PDECat

L'alcalde basa el gruix principal del seu equip en l'actual equip de govern

Pere Virgili tornarà a ser candidat a l'alcaldia de Roda de Berà.  L'actual batlle de la vila —ho és des de 2015— ha anunciat la seva intenció de repetir com a candidat a aquest càrrec. La novetat, però, és que ho farà com a líder d'una candidatura que es presentarà als comicis en forma d'agrupació d'electors, és a dir, sense un partit polític al darrere. Virgili serà el cap d'una llista independent, sense les sigles ni el suport del partit que fins ara havia donat aixopluc a ell i al seu equip, el PDECat —la formació hereva de l'antiga Convergència.

Una llista independent i «més transversal que mai»

L'alcalde Virgili ho ha explicat amb tot el detall en una entrevista concedida a  BaixGaiàDiari.cat, en què ha repassat diversos temes del seu primer mandat. Virgili ha explicat que la llista que liderarà serà «més municipalista i més transversal que mai». Encara sense nom, la candidatura ja ha celebrat en les darreres setmanes les seves primeres reunions.

L'alcalde té clar que el gruix principal de la llista serà l'actual equip de govern, que integren els sis edils electes per la llista de Convergència i Unió. Amb la desaparició dels dos partits que integraven la federació, ara només la regidora Cèlia Tresserres està associada al PDECat. Virgili, però, compta amb ella per a la llista.

Virgili s'allunya de les sigles del PDECat

L'alcalde de Roda de Berà no descarta «alguna via de col·laboració» amb el partit hereu de Convergència, però no amaga que ho veu «complicat». Alhora, «no creu» que la formació neoconvergent presenti una candidatura en solitari a Roda de Berà.

Preguntat sobre els motius que l'han conduït a defugir l'aixopluc del PDECat a les properes eleccions, després de tants anys amb les sigles de CiU, Virgili ha estat clar. «Personalment crec que el PDECat no sap gaire on va», ha explicat. Ho diu, però, sense duresa: «Possiblement, no hi havia millor manera de fer-ho. No dic que s'hagi fet malament perquè tot s'ha mogut de pressa i amb poc temps».

En aquest sentit, Virgili ha volgut remarcar la seva clara i única motivació municipalista.  «La meva limitació política és que els fanals funcionin, que als carrers no hi hagi clots i poder fer inversions per millorar», ha detallat. «Per fer això no cal seguir les ordres ni la línia política de cap partit, per això en fugim: volem les mans lliures per decidir la línia de polítiques a realitzar», ha argumentat l'alcalde de Roda.

Alhora, Virgili ha destacat que ni CDC ni el PDECat l'han pressionat mai per afiliar-se —sempre ha estat independent, fins i tot quan va presidir el Consell Comarcal del Tarragonès entre 2015 i 2017 amb tota la resta de consellers convergents, afiliats. «Vull deixar clar que mai, ni Convergència ni el PDECat, m'han pressionat per afiliar-me», ha dit Virgili.

Pere Virgili no amaga que és independentista

Preguntat per si defuig una excessiva identificació independentista anant amb les sigles del PDECat, Virgili entén que alguns electors puguin fer encara aquesta interpretació. A la vegada, es defineix clarament com a independentista quan diu que li agradaria que els seus fills «veiessin una Catalunya independent amb tota la normalitat del món».

Al marge, doncs, de la seva ideologia política a escala nacional, Pere Virgili opta ara per la fórmula d'una agrupació d'electors independent de qualsevol estructura de partit per guanyar unes eleccions que Convergència i Unió ha guanyat a Roda de Berà sempre des de 1987, quan es van presentar per primera vegada.