La regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha presentat l'activitat Petits Detectius aquest dimarts

'Petits Detectius', la iniciativa de Torredembarra per redescobrir el poble en família

L'activitat, que s'ha presentat aquest dimarts, s'allargarà fins al 15 d'octubre i està adreçada a famílies amb fills menors de 13 anys

La Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Torredembarra ha engegat una nova activitat de turisme familiar per descobrir el municipi. Presentada aquest dimarts amb el nom de 'Petits Detectius', es desenvoluparà entre l'1 de març i el 15 d'octubre i estarà oberta a la participació de qualsevol família que tingui infants menors de 13 anys.

Mariana Riudeubas, regidora de Turisme del consistori torrenc, ha explicat que es tracta d’una activitat lúdica en què els infants i les famílies descobreixen plegats detalls de la cultura, la geografia i la història de la vila, a partir d’una proposta que consisteix a superar fins a quaranta reptes.

Els reptes dels 'Petits detectius'

Segons ha explicat l'Ajuntament de Torredembarra en un comunicat, alguns reptes que s'inclouen en l'activitat consisteixen a trobar indrets històrics i respondre preguntes sobre aquests; trobar objectes amagats en aparadors comercials; o fer manualitats relacionades amb el conte 'Amb olor de romaní pels camins de Torredembarra', de Rosalia Ciuró.

Així mateix, també es proposa participar en activitats organitzades per la Regidoria de Turisme, com les visites al far; o fer un castell de sorra i fotografiar-lo, entre d'altres. En aquest sentit, Turisme ha editat un llibret amb totes les activitats proposades que s’haurà d’entregar fins al 15 d’octubre. Només s'acceptarà un llibret de reptes per infant.

Premis segons el nivell de reptes assolits

En aquest sentit, hi haurà premis segons el nivell de reptes assolits: 10 reptes (una ampolla d’aigua o una tassa de Torredembarra), 20 reptes (conte infantil 'Amb olor de romaní pels camins de Torredembarra'), 30 reptes (joc tres en ratlla o trencaclosques de Torredembarra) i 40 reptes (motxilla, conte infantil i tovallola de Torredembarra).

La major part del material que s’entregarà com a premi forma part del nou marxandatge que s’estrena enguany i que es podrà adquirir a l'oficina de Turisme. Elements com els trencaclosques i el joc han estat fets amb material sostenible.