Ple municipal de l'Ajuntament de Torredembarra.

Picabaralla entre Rovira i Cruz per acabar el mandat a Torredembarra

Ha estat la nota dissonant d'un ple buit de contingut

L'últim ple ordinari del mandat a Torredembarra ha acabat a crits. Després d'una sessió sense contingut i d'un torn de precs i preguntes amb moments emotius pels  comiats de Joel Navas, Lluís Suñé, Jordi Solé i Juan Carlos Hurtado, el plenari ha acabat amb una forta picabaralla. Toni Cruz, el portaveu de Ciutadans i líder de l'oposició, se les ha tingut amb l'alcalde Rovira, d'ERC.

Rovira i Cruz se les tenen al darrer minut del ple

En l'última intervenció del ple, Rovira dirigia unes darreres paraules de tancament dels quatre anys de govern. En un moment del seu discurs, s'ha referit a feina a fer al proper mandat, cosa que no ha agradat gens ni mica a Toni Cruz. El portaveu de Ciutadans ha començat a gesticular amb vehemència i ha pres l'ús de la paraula, recriminant al batlle que estava «dient que serà el nou alcalde».

Elevant el to mentre Rovira mirava de tallar-lo, Toni Cruz li ha dit que «està perdent les formes» i li ha etzibat que «vostè no és digne de ser l'alcalde de Torredembarra». Rovira no s'ha tallat en la resposta i li ha deixat anar que «qui no és digne de ser regidor és vostè». «En la meva intervenció justament em referia que ha estat difícil treballar amb membres de l'oposició com vostè», ha reblat Rovira, que ha dit que «ens trobarem a les urnes el 26 de maig».

Cruz ja s'havia aixecat de la seva butaca, i entre gesticulacions i crits, havia fet el gest d'abandonar la sala. Amb la darrera intervenció de l'alcalde, ha tornat per respondre-li, amb contundència, «i tant que ens hi trobarem!». El portaveu de Ciutadans ha abandonat la sala a crits de «'¡Vaya alcalde, vaya alcalde!».

Un ple buit de contingut polític, però amb els comiats com a protagonistes

El ple del mes de maig, a poques hores de l'inici de la campanya, ha estat buit de contingut: tan sols s'ha aprovat arrodonir a cinc cèntims i a la baixa el preu del pàrquing del carrer dels Filadors —per facilitar els problemes de les màquines, que esgotaven les monedes d'un i dos cèntims—, i s'han resolt dos tràmits administratius.

Al torn de precs i preguntes, els quatre regidors que no repetiran —Joel Navas (PDECat i Unió), Lluís Suñé (ABG), Jordi Solé (PSC) i Juan Carlos Hurtado (Cs)— s'han acomiadat públicament. Sens dubte, el discurs més emotiu ha estat el de Navas, que ha dedicat paraules, un per un, als seus setze companys de corporació i en especial per a Anna Magrinyà, la seva companya de grup municipal, a qui s'ha vist emocionada durant la intervenció.

Navas ha tingut també un record per al seu avi, Gumer Fuentes, ex regidor del consistori i referent polític familiar. El regidor del PDECat i Unió ha demanat als futurs membres de la corporació «diàleg, estima i treball per la Torre» i ha exigit «no perdre mai el respecte per aquesta institució». Finalment, i amb l'emoció a flor de pell, Navas ha agraït el suport a la seva parella, família i amics.

Hurtado s'acomiada denotant les discrepàncies amb Cruz i Hurtado

Juan Carlos Hurtado (Cs) ha agraït «la predisposició del govern» durant el mandat, i ha tingut paraules també d'agraïment per a «la família, els treballadors municipals, el partit i els votants», denotant públicament les seves discrepàncies amb Toni Cruz i Javier Ramírez, companys de grup municipal als quals no ha fet referència en el seu torn de paraula.

El socialista Jordi Solé ha recordat els seus vuit anys com a regidor en què ha viscut «episodis penosos, i d'altres de magnífics». «Sempre recordaré l'agraïment a plors de l'àvia d'una nena amb problemes cardíacs, alumna de l'Antina, quan vam instal·lar un desfibril·lador al centre. Moments com aquest valen tot un mandat», ha dit l'edil socialista.

Finalment, Lluís Suñé (ABG) ha dit adeu aquest dijous a setze anys de regidor al consistori. «M'acomiadaré en privat, però només d'aquells amb qui he empatitzat, perquè no es pot empatitzar amb aquells que heu fet atacs personals i heu fet de jutges abans d'una  sentència», ha dit. Després de lloar els treballadors municipals, Suñé ha rematat dient que «m'ho he passat molt bé aquests setze anys, però no m'ha agradat la hipocresia que m'he trobat».

També et pot interessar