Ajuntament del Catllar

Picabaralla entre ERC i PSC al Catllar pels actes del 25-N

Els socialistes acusen el govern liderat per ERC d'«apropiar-se de tots els actes» del dia contra la violència masclista

Picabaralla pública entre ERC i el PSC al Catllar. Les dues formacions s'han enganxat pels actes que es van celebrar a la vila en motiu del 25-N, el Dia Internacional Contra la Violència Envers les Dones. Cal recordar que el PSC d'Antonio López va ser la llista més votada a les darreres eleccions, però que malgrat això encapçala l'oposició. ERC, segona força al municipi, lidera el govern, que també integren JxCat, El Catllar en Comú i Mo1-te pel Catllar.

El PSC ataca el govern del Catllar per no organitzar cap acte pel 25-N

El PSC, doncs, ha aprofitat l'ocasió del 25-N i a les xarxes socials ha atacat durament l'equip de govern catllarenc, presidit per Joan Morlà (ERC). Els acusa de no haver organitzat cap acte en aquesta jornada contra la violència masclista i de voler-se «apropiar» dels que sí que es van fer des de les entitats del municipi.

«Costa d'entendre que l'Ajuntament del Catllar no hagi fet ahir res; cap acte per si mateix al voltant del 25-N contra la violència de gènere», publicaven els socialistes a les xarxes socials aquest dimecres. «Sabem què diran, voldran fer-se'ls seus, apropiar-se de tots els actes que s'han de fer aquest cap de setmana. Però no són seus, són actes organitzats per entitats del poble, que quedi clar!», diu el PSC en la seva publicació. «L'Ajuntament del Catllar no ha organitzat cap acte!», insisteixen.

ERC respon titllant de «cínics» els socialistes

La resposta d'ERC no es va fer esperar. Hores més tard de l'atac dels socialistes, els republicans van titllar els seus contrincants polítics de «cinisme». «No pot caure més baix el PSC, una altra mostra de cinisme», va publicar ERC a les xarxes. «Que vosaltres us hagueu apropiat de projectes d’altra gent no vol dir que la resta fem el mateix», deien els republicans, que es defensaven dient que «en cap moment ens hem apropiat de la feina ni dels actes de les entitats».

«Estem orgullosos i agraïts a les entitats que prenguin iniciatives, són l’ànima de la majoria d’activitats del municipi», deia ERC en el seu comunicat. «Estem desconcertats i decebuts amb la falta de rigor que demostreu. Els vostres votants mereixen més respecte i seriositat per part vostra alhora de fer acusacions», rebla ERC.