Treballadors de la brigada municipal d'Alfatulla, recollint restes de canyes i vegetació després del pas del temporal

La sorpresa que ha deixat el temporal Cèlia a la costa d'Altafulla

La platja del municipi del Baix Gaià ha guanyat alguns metres de longitud per l'acumulació de sorra en un dels extrems

L'episodi de pluges i vent que ha afectat el territori durant els darrers dies ha deixat efectes encara visibles al litoral de la Costa Daurada, especialment a la zona nord. En aquest sentit, un dels municipis més afectats ha estat Altafulla, on aquest dilluns els operaris enretiraven canyes i vegetació acumulada en l'estret tros de sorra de platja que ha quedat a causa del temporal Cèlia.

Tot i aquests efectes, l'episodi ha deixat una bona notícia a la platja d'Altafulla que ha guanyat diversos metres de llargada en un dels extrems a causa de l'acumulació de sorra. Aquest fenomen s'ha donat a la zona més pròxima al fortí, un espai que normalment era castigat pels temporals.

Aquest fet ha estat ben rebut al municipi del Baix Gaià. En aquest sentit, la coalcaldessa i regidora de Medi Ambient, Alba Muntadas, ha explicat que «s'ha creat una petita platja en un lloc on feia anys que no en vèiem».

La zona central de la platja d'Altafulla, la més afectada

Bona part de la platja ha estat engolida per mar, com és habitual quan hi ha temporals a la zona. En aquest sentit, des de l'Ajuntament d'Altafulla s'ha demanat al Servei Provincial de Costes que netegi la runa acumulada a la part central, coneguda com a botigues de mar, una problemàtica que també es repeteix en el temps de manera reiterada.

El temporal Cèlia ha afectat durant deu dies les costes tarragonines, provocant danys de diversa consideració, tot i que no ha estat dels més intensos dels darrers temps. En aquest sentit, a la zona central ha quedat molt poca sorra, tot i que de moment des del consistori no es farà cap actuació, ja que podrien venir nous temporals abans de l'estiu.

La platja de la Pineda, també ha patit regressió

La resta de platges de la Costa Daurada també s'han vist afectades pel temporal Cèlia, que ha estat actiu durant deu dies. A la Pineda, al terme municipal de Vila-seca, la platja també ha patit aquests dies una regressió a la zona central.

Sortosament, el temporal no ha provocat desperfectes en els serveis i guinguetes, ja que encara no s'han instal·lat.