Torredembarra celebra dijous el ple dels comiats

Més enllà dels adeus, l'ordre del dia és un mer tràmit

El ple ordinari d'aquest dijous, 9 de maig, a l'Ajuntament de Torredembarra, no serà un ple més. Per a quatre dels disset edils que han format part de la corporació municipal els darrers quatre anys, la de demà serà la darrera sessió plenària ordinària a la qual assisteixen,  a l'espera de la possibilitat que es produeixi abans de la constitució dels nous Ajuntaments, el 15 de juny, un ple extraordinari.

Adeu a Suñé, Solé, Hurtado i Navas

Dijous serà, doncs, una sessió d'adeus, alguns d'ells força destacats. Lluís Suñé (ABG) deixarà el saló de plens del Castell, on ha estat regidor els últims setze anys. També s'acomiada Jordi Solé (PSC), regidor des de 2011. Finalment, dos edils abandonen el consistori després d'una estada d'un sol mandat: Juan Carlos Hurtado (Cs) i Joel Navas (PDECat i Unió). Cap d'ells va a la llista —Suñé sí, però tancant-la simbòlicament— i, per tant, és segur que no hi seran a partir del 15 de juny.

Els seus tretze companys repeteixen, però seran les urnes les que decideixin si renoven seient o no. El que és segur és que Suñé, Solé, Hurtado i Navas s'acomiadaran aquest dijous i, si se segueix la 'tradició' no-escrita dels darrers mandats, podrien aprofitar el torn de precs i preguntes per dirigir unes darreres paraules al plenari.

Un ple de tràmit

Serà l'al·licient principal, gairebé l'únic, d'un ple que és d'absolut tràmit a l'Ajuntament de Torredembarra, en què només es debatran dues qüestions tècniques, una d'urbanística i l'altra referent a la representació processal del consistori en un recurs contenciós administratiu.

Com a l'abril, no hi ha mocions per part dels partits polítics, que ja han traslladat tota la seva acció al carrer. Després del ple, els partits faran els típics sopars interns fins a arribar a les dotze de la nit, quan es donarà el tret de sortida a la campanya electoral amb la tradicional enganxada de cartells.

També et pot interessar