Cinc mocions de la CUP al ple de novembre a Torredembarra

La sessió s'ha convocat aquest dijous, 15 de novembre, a les sis de la tarda

L'Ajuntament de Torredembarra es reunirà aquest dijous, 15 de novembre, a les sis de la tarda, en la penúltima sessió plenària ordinària de l'any 2018. Sobre la taula hi haurà un ordre del dia marcat per cinc mocions del grup municipal de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), que ho farà en nom propi però també amb propostes que li han arribat per part de diverses entitats i associacions del territori. El ple també portarà a votació la modificació puntual del pla general d'ordenació urbana de Torredembarra en la seva zona d'equipaments.

Cinc mocions de la CUP, al ple de Torredembarra d'aquest novembre

La CUP defensarà a la sessió plenària d'aquest dijous, 15 de novembre, fins a cinc mocions. Les dues primeres són les que al ple ordinari del mes d'octubre ja van entrar com a qüestions sobrevingudes i, finalment, van quedar aparcades per un debat de forma entre els grups municipals.

Els cupaires les duen al ple donant veu a la Plataforma SOS Baix Gaià. Proposen, d'una banda, l'oposició del ple de l'Ajuntament a la construcció del by-pass ferroviari a la vall del riu Gaià; i de l'altra,  l'oposició també al projecte de desdoblament de la carretera N-340 des de la Móra fins a la Pobla de Montornès. També derivada d'entitats de l'àmbit de l'ensenyament, la CUP presenta una moció per revisar de manera integral l'espai educatiu dels migdies a les escoles públiques.

En la línia del darrer ple extraordinari, la formació representada per Toni Sacristan al saló de plens torrenc defensarà una altra moció que demana unes ordenances fiscals «justes i progressives». Finalment, en un tema que sol ser polèmic quan es duu a debat al ple municipal, la CUP presenta una moció de condemna «a la repressió patida pel poble el passat 1 d'octubre de 2017».

Els altres debats del ple de novembre a Torredembarra

A banda de les cinc mocions que presentarà el grup municipal de la CUP, el ple haurà d'atendre'n  una altra de Ciutadans, sobre la facilitació del dret a vot als ciutadans europeus durant les eleccions europees i municipals de l'any vinent. A més, es votarà la modificació puntual en la zona d'equipaments del pla d'ordenació urbanística municipal  i caldrà atendre les qüestions sobrevingudes que puguin sorgir, entre d'altres punts destacats.