altafulla

Alternativa i JxAltafulla demanen suspendre un ple urgent previst per aquesta tarda

Molinera diu que el plenari «s'ha avançat, precisament, perquè López Bofill té previst un viatge la setmana vinent»

Primera polèmica entre govern municipal i oposició a Altafulla. A mig matí d'aquest dimecres, 26 de juny, els líders d'Alternativa Altafulla i Junts per Altafulla, Montse Castellarnau i Héctor López-Bofill, han presentat una instància al consistori demanant la suspensió del ple extraordinari i urgent convocat per aquesta tarda. En la sessió, s'ha de debatre el preu de  les taxes de l'escola de música i la llar d'infants per al curs vinent, les retribucions de l'equip de govern i una normativa per permetre el vot telemàtic en cas que un regidor es trobi de baixa per maternitat, paternitat o malaltia de llarga durada.

«Les matrícules comencen ja i per tant no entenem com els preus no s'han fixat abans», ha explicat a aquest mitjà l'alcalde d'Altafulla, Jordi Molinera, en preguntar-li sobre la urgència d'aquestes qüestions. Sobre les altres, ha apuntat que «fa dies que treballem i per tant cal aprovar les retribucions per una qüestió de legalitat» i que «en els propers dies, Alba Muntadas agafarà la baixa per maternitat i hem d'aprovar la possibilitat de votar telemàticament, com ja es fa a Ajuntaments com el de Barcelona».

Alternativa i Junts per Altafulla demanen suspendre el ple

La urgència del plenari, però, no ha frenat Alternativa Altafulla i Junts per Altafulla de demanar-ne la suspensió. Argumenten que no han rebut la documentació ni l'ordre del dia amb l'antel·lació adequada. «Entenem que no queda justificada la urgència de la convocatòria», diuen Castellarnau i López-Bofill i que «viola els drets de participació política dels grups de l'oposició».

Creuen que les retribucions i el sistema de vot telemàtic necessiten un «informe jurídic previ del secretari i la redacció d'un Reglament Orgànic Municipal (ROM)», qüestions que, segons argumenten, no es donen en aquest cas.

«López-Bofill ens va demanar avançar el ple i ara vol suspendre'l»

En declaracions a BaixGaiàDiari.cat, l'alcalde d'Altafulla Jordi Molinera ha mostrat la seva «sorpresa» per la petició. «Els dos grups sabien des de la setmana passada la nostra intenció de convocar el ple i els punts a tractar-hi», ha explicat. A més, ha afegit que «la nostra intenció era convocar el ple pel proper dilluns, 1 de juliol, però el vam avançar perquè el regidor Héctor López-Bofill ens va comunicar que tenia previst un viatge». «Ara ens trobem que, després d'avançar-lo, ens demana la suspensió», ha reblat Molinera.

Amb tot, doncs, el plenari previst per les set de la tarda d'aquest dimecres segueix endavant, tal com ha confirmat Jordi Molinera. La primera polèmica entre govern i oposició del nou mandat a Altafulla ja està servida.