Una pantalla acústica, en una imatge d'arxiu

Preocupació a Torredembarra per la proposta d'ADIF de construir plaques acústiques al traçat de les vies

El projecte implicaria la ubicació de plaques d'entre 3 i 5 metres d'alçada, amb el consegüent impacte visual per als veïns

L’Ajuntament de Torredembarra ha rebut el projecte d’ADIF de construcció de plaques acústiques en diversos trams de la via del tren al seu pas pel nucli urbà del municipi, tot sol·licitant el corresponent informe municipal amb una data límit del 14 de març. El batlle Eduard Rovira ja ha explicat que veu «amb preocupació» la solució tècnica proposada per l’empresa ferroviària per fer front al soroll, ja que implicaria la ubicació de plaques d’entre 3 i 5 metres d’alçada al llarg de bona part del traçat de la via, entre el pont dels Munts i el pont de Clarà, «amb el consegüent impacte visual, especialment per als ciutadans que viuen al seu entorn». Fins als quatre metres, precisament, les plaques són metàl·liques i, pel que fa a les de cinc metres —majoritàries a Torredembarra—, el darrer metre és transparent de metacrilat.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Davant d’aquesta situació, expliquen des de l’Ajuntament, i tenint en compte que es tracta d’un projecte que tindrà «una gran repercussió en el paisatge municipal» —ja que es preveuen més de tres quilòmetres de plaques (3.066,5 metres)—, l’alcalde ha convocat tots els grups municipals per estudiar la proposta d’ADIF i consensuar un informe «que garanteixi el compliment de les diferents normatives contra la contaminació acústica amb un entorn visualment amable». Alhora, Rovira fa una crida a la ciutadania a aportar les seves opinions i propostes sobre la instal·lació de plaques acústiques a través del correu electrònic participacio-ciutadana@torredembarra.cat.