Les imatges del Festival Altacústic Altafulla

L'Altacústic portarà Joana Serrat, Joan Colomo, Pau Vallvé o Anna d'Ivori del 15 al 17 de juliol

El festival enguany es desestionalitza i programa dos concerts aquest dissabte, 22 de maig, amb Maria Jaume i Patricia Atzur

Altafulla ha presentat, aquest dijous 20 de maig, el cartell del Festival de Música Independent d'Altafulla, l'Altacústic, que se celebrarà els dies 15, 16 i 17 de juliol. Durant el cap de tercer cap de setmana de juliol, pels dos escenaris de l'Altacústic hi passaran Joana Serrat & The Great Canyoners, Joan Colomo, Pau Vallvé, Joina, Los Sara Fontán, Kids From Mars, Daniel Lumbreras i la tarragonina Anna d'Ivori.

A més, el festival enguany es desestacionalitza i també ha programat dos concerts aquest pròxim dissabte, 22 de maig, amb Maria Jaume i Patricia Atzur, a les 19.30 hores a la plaça del Pou. La desestacionalització és una de les novetats d'enguany, ja que «d’ara endavant hi ha la intenció de programar concerts més enllà de les dates oficials». Tot plegat ho ha explicat el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, a la presentació del Festival aquest dijous al matí en què serà un dels seus escenaris, la plaça del Pou, que enguany es recupera.

Aquest 2021 el festival tornarà a tenir més d'un escenari, el de la plaça de l'Església i el de la plaça del Pou, tornant a un dels emplaçaments de referència al certamen. En aquest sentit, la regidora de Cultura d’Altafulla, Gemma Maymó, s’ha mostrat molt satisfeta de poder tornar a oferir concerts simultanis a l’Altacústic i «conjugar dos escenaris per així recuperar l’essència d’anys anteriors».

La tercera gran novetat del 2021 és l’agermanament que estableix el festival amb el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), de manera que Altafulla acollirà dos concerts amb segell de la reconeguda proposta osonenca. Serà en la jornada inaugural, i permetrà a Vic donar més visibilitat de la seva iniciativa i alhora ampliar la programació encara en un context de contenció de la pandèmia.

Imatge de la presentació del cartell de l'Altacústic 2021
Aquest dijous s'ha presentat el cartell de l'Altacústic 2021 | Ajuntament d'Altafulla

Per tot plegat, el director artístic de l’Altacústic, Kike Colmenar, ha anunciat que també es farà una trobada de programadors, «per tal que puguin contractar nous espectacles i contribuir així a dinamitzar els festivals del territori». Colmenar ha afegit, a més, que «per al festival de música independent d’Altafulla, amb un total de 8 concerts, es tracta d’una oportunitat i un impuls per tenir una major repercussió a tot el país».

El programa de l'Altacústic 2021

Dijous, 15 de juliol

- Joana Serrat & The Great Canyoners, a les 19.30 h, a la plaça de l'Església

- Daniel Lumbreras, a les 21.30 h, a la plaça de l'Església

Divendres, 16 de juliol

- Anna d'Ivori, a les 19.30 h, a la plaça de l'Església

- Joan Colomo, a les 20.30 h, a la plaça del Pou

- Los Sara Fontán, a les 22 h, a la plaça de l'Església

Dissabte, 17 de juliol

- Pau Vallvé, a les 20 h, a la plaça del Pou

- Joina, a les 21.30h, a la plaça de l'Església

- Kids From Mars, a les 22.30 h, a la plaça del Pou