Ajuntament d'Altafulla.

El pressupost de 2020 de l'Ajuntament d'Altafulla s'eleva a més de vuit milions d'euros

Els números ja són a mans de l'oposició, que té setze dies d'antelació per estudiar-los

Altafulla ja té dissenyat el pressupost municipal de cara a l'exercici 2020. Els comptes públics s’eleven als 8.047.445,45 euros, una xifra que s’incrementa principalment arran de l’entrada en vigor del nou conveni de la recollida de la brossa mancomunat amb el Consell Comarcal del Tarragonès, i que parteix d’un augment d’uns 299.000 euros respecte l’anterior.

L'oposició ja disposa del projecte de pressupost i així s'activen els terminis per al seu debat i aprovació. El calendari marca que el pròxim 27 de novembre és la data límit per presentar esmenes; el 3 de desembre, està previst convocar la comissió extraordinària d’Hisenda, i el ple extraordinari per la seva aprovació es farà el proper 9 de desembre. D’altra banda, també està previst que abans del ple per aprovar el Pressupost, es faci una presentació i audiència públiques el pròxim 7 de desembre.

L'oposició ja té els números a setze dies de la comissió d'Hisenda: una de les promeses del nou govern

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçalen els coalcaldes Jordi Molinera i Alba Muntadas,  ja va enviar, aquest passat dilluns, 18 de novembre, als grups polítics de l’oposició —Alternativa Altafulla i Junts per Altafulla— l’esborrany de pressupost per al 2020. Ho va fer, doncs, setze abans que es convoqui la Comissió extraordinària d’Hisenda, i amb un termini de deu dies naturals perquè els regidors presentin les seves propostes. La data límit és el 27 de novembre i la comissió, com hem dit, té prevista la seva celebració el proper dimarts, dia 3 de desembre.

En un comunicat públic, l’equip de govern de l’Ajuntament d’Altafulla ha destacat que «dona compliment a la promesa de fer arribar als grups representants al ple altafullenc  els comptes públics amb suficient antelació perquè puguin proposar modificacions en el pressupost municipal».