Ajuntament de Roda de Berà.

Roda de Berà aprova un pressupost de 2019 «prudent en les inversions»

Només el PSC i el regidor Joan Enric Vidal (PP-UPR) hi van votar en contra

L'Ajuntament de Roda de Berà ja té pressupost per a l'exercici 2019. En un ple extraordinari celebrat aquest dijous, 14 de març, al vespre, el consistori rodenc va donar el vistiplau a uns números que giren a l'entorn dels 13 milions d'euros i que el regidor d'Hisenda, Frederic Royuela (CiU) va qualificar de «prudents i continuistes». El pressupost es va aprovar amb els vots favorables del grup municipal de CiU, les abstencions de C's, ICV-EUiA i el regidor del PP-UPR Rafa Luna; i els vots en contra del PSC i l'edil Joan Enric Vidal (PP-UPR).

Cs i ICV-EUiA aplaudeixen el «sanejament econòmic» de l'Ajuntament

En el debat del pressupost, el convergent Royuela va assenyalar la «prudència» en el capítol d'inversions. «Són uns pressupostos per a un any electoral, i no hem inclòs inversions significatives perquè qui governi a partir del juny no es trobi hipotecat», va explicar. A més, el regidor d'Hisenda va assenyalar que «amb el tancament dels números de 2018, el deute viu quedarà al 0%».

El portaveu de Ciutadans, José Ibort, va qualificar el pressupost de «continuista» i va anunciar l'«abstenció positiva» del seu grup. «Enhorabona perquè deixen l'Ajuntament en molt bones condicions per al pròxim govern», va aplaudir Ibort en la seva intervenció.

En la mateixa línia es va pronunciar  l'única regidora d'ICV-EUiA, Encarna Ramírez, que va explicar que «tot i que hauríem incorporat més partides socials, el cert és que el govern ha sumat al pressupost bona part de les propostes que els vam fer». «L'Ajuntament de Roda de Berà està totalment sanejat i hem d'agrair aquesta gestió», va rubricar Ramírez.

El PP-UPR vota dividit el pressupost

Rafa Luna i Joan Enric Vidal, els dos regidors del PP-Units per Roda, no van votar a l'uníson el pressupost municipal. Luna va abstenir-se i va qualificar els números de «molt tècnics i equilibrats, sense gaire contingut polític». Tot i discutir algunes partides, el regidor del PP també va apluadir que les arques municipals «s'hagin sanejat durant aquest mandat». Vidal, en canvi, va votar-hi en contra. «El meu vot no és contra aquests pressupostos que van tard, sinó per manifestar públicament la meva discrepància en la forma d'actuar del govern, sense diàleg», va explicar.

El PSC, en contra del darrer pressupost del mandat a Roda de Berà

El total de tres vots en contra del pressupost el van completar, a més de Joan Enric Vidal, els dos regidors del PSC. El seu portaveu, Josep Antoni Benedicto, va titllar d'«esgarrifós, molt minso» l'augment de 10.000 euros en serveis a les persones. «A més, després cal veure l'execució d'aquest pressupost, on les partides socials són les que menys es fan servir», va explicar el portaveu socialista.

Per a Benedicto, el sanejament del consistori no és tal. «El que equilibra el pressupost és un crèdit de 370.000 euros, a aquest pas tornarem a augmentar el nivell d'endeutament», va denunciar.

També et pot interessar