Ajuntament de Torredembarra.

Torredembarra derogarà l'ordenança sobre clubs cannàbics al ple de dijous

La sessió ordinària es preveu plàcida atès el seu poc contingut

Com cada tercer dijous de mes, l'Ajuntament de Torredembarra celebrarà ple ordinari aquest 21 de novembre. La sessió, que es va convocar tot just aquest dilluns, es preveu plàcida atès el poc contingut que es reflecteix en l'ordre del dia. Un dels punts que més crida l'atenció de la convocatòria, però, és un dictamen que proposa iniciar els tràmits per derogar l’ordenança reguladora de la ubicació dels clubs socials i associacions de consum de cànnabis i d’altres substàncies tòxiques, estupefaents o psicotròpiques legalment permeses.

Torredembarra derogarà l'ordenança que regula els clubs cannàbics

Malgrat que l'anunci és cridaner, es tracta d'un ajustament de caràcter legal que cal fer. L'ordenança municipal se sustentava en la llei catalana 13/2017, de 6 de juliol, que el passat mes de setembre de 2018 va ser tombada per part del Tribunal Constitucional. Com que la llei va decaure, doncs, no es dona la situació jurídica necessària per poder mantenir l'ordenança i és per aquest motiu que l'Ajuntament de Torredembarra l'ha d'anul·lar.

A banda d'aquest punt de l'ordre del dia, s'haurà de designar advocat i procurador per a un contenciós judicial en què s'ha vist involucrat l'Ajuntament, un mer tràmit que s'uneix a dues dacions de compte i, és clar, l'aprovació de les actes dels plens anteriors.

Una moció del PSC per la regidoria de Benestar Animal

En el capítol de mocions, al ple de novembre només se'n debatrà una: és la que presenta el PSC per instar el govern a la creació d'una regidoria específica de Benestar Animal. Els socialistes sol·liciten que la seva creació ja es reflecteixi amb una dotació econòmica als pressupostos de 2020. També demanen crear una comissió de Protecció dels Drets dels Animals per crear una ordenança reguladora de la seva convivència a la vila. La moció també exigeix condemnar i sancionar actes de maltractament o abandonament i nomenar Torredembarra «municipi 'petfriendly'».

Tot plegat, doncs, anirà a un ple del mes de novembre que, a jutjar per la convocatòria, es resoldrà de manera ràpida i no donarà lloc a debats excessivament rellevants. És clar que a Torredembarra sempre pot passar de tot.