Una imatge de la fira de Torredembarra 1713

Torredembarra commemorarà la batalla del 1713

Es faran conferències, actuacions musicals i visites guiades, amb reserva prèvia

Una nova edició de 'Torredembarra 1713' arriba al municipi del Baix Gaià el 14, 15 i 16 de maig. Unes jornades històriques, commemoratives i lúdiques vinculades a la batalla de Torredembarra del 16 de juliol de 1713, que s'organitza des de la regidoria de Turisme de l'Ajuntament torrenc. Després d'una edició que no es va poder celebrar a causa de la pandèmia, enguany el programa se centrarà en activitats  de divulgació històrica amb una exposició, conferències, actuacions musicals i visites guiades. 

En conseqüència de les mesures per prevenir la Covid, l'aforament serà limitat i requerirà reserva prèvia. La regidora de Turisme, Marina Riudeubas, ha explicat que cal ser prudents i per aquest motiu no es duran a terme activitats com el mercat d'època o les recreacions històriques de la batalla o del campament militar, però sí que se n’han programat d’altres que permeten celebrar la Festa de la Batalla  amb garanties de seguretat sanitària.
 

Programa d'actes 

Prèviament es farà una exposició de 'Personatges i batalles de la Guerra de Successió: 1705-1714 i recreació d’espais de campament militar amb tendes, mobiliari de campanya i banderes.' a la Sala Lluís d'Icart, entre el 10 i el 28 de maig. L'horari serà de dilluns a divendres, de 9 a 17 hores (entrada pel Pati del Castell), mentre el dissabte 15 de maig serà d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h i diumenge 16 de maig d’11 a 13.30 h (entrada pel Pati del Castell). D'altra banda, el dissabte 22 de maig hi haurà un horari d’11 a 13.30 h i de 17 a 20 h i diumenge 23 de maig d’11 a 13.30 h (entrada pel Camí de l’Era).

Divendres 14 de maig

  • A les 19 h, al Pati del Castell, conferència 'Pólvora, veles i galiots. La guerra de 1713-1714 a la costa catalana', a càrrec del Dr. Xavier Rubio. Reserva  prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Activitat gratuïta.
  • A les 20 h, a l’Església de Sant Pere Apòstol, concert de cant i orgue 'Àries antigues d’amor i desamor', a càrrec de Natàlia Casasús, soprano i Jonatan Carbó (orgue). Entrades a: https://torredembarra.reservaplay.cat. Aforament limitat.

Dissabte 15 de maig

  • A les 12 h, visita guiada pels portals i les llindes del carrer Major, amb cançons i música popular de l’època, a càrrec del músic Ramon Redorta. Punt de trobada: Al Pati del Castell. Reserva  prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Preu: 3 €, menors de 12 anys gratuït.
  • A les 17.30 h, al Pati del Castell, activitat musical 'La música del poble, durant el S.XVIII',  amb indumentària i música popular de l’època, a càrrec de Ramon Redorta. Activitat dirigida a tots els públics. Reserva  prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Activitat gratuïta.
  • A les 18.30 h, visita guiada pels portals i les llindes del carrer Major, amb cançons i música popular de l’època, a càrrec del músic Ramon Redorta.Punt de trobada: Al Pati del Castell. Reserva  prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Preu: 3 €, menors de 12 anys gratuït.
  • A les 19.30 h, al Pati del Castell, conferència 'Catalunya, conflicte dinàstic i Guerra de Successió. Per una visió catalana del conflicte dinàstic i conseqüentment de la Guerra de Successió', a càrrec del Sr. Jordi Miravet, president del Memorial 1714. Reserva  prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Activitat gratuïta.

Diumenge 16 de maig

  • A les 12 h, al Pati del Castell, activitat musical 'La música dels exèrcits durant la Guerra de Successió', amb un soldat reviurem les músiques dels exèrcits del segle XVIII, a càrrec de Ramon Redorta. Reserva  prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Activitat gratuïta.
  • A les 13 h, visita guiada pels portals i les llindes del carrer Major, amb cançons i música popular de l’època, a càrrec del músic Ramon Redorta. Punt de trobada: Al Pati del Castell. Reserva  prèvia a turisme@torredembarra.cat. Aforament limitat. Preu: 3 €, menors de 12 anys gratuït.