Així ha viscut Tarragona el Sant Jordi d'estiu

Torredembarra trasllada les paradetes de Sant Jordi a la plaça de Mn. Joaquim Boronat

La Biblioteca celebrarà la diada amb la Revetlla de Sant Jordi

Torredembarra ja ho té tot a punt per a la diada de Sant Jordi d'enguany. Des de la vila han escollit la plaça de Mn. Joaquim Boronat  per instal·lar les parades de roses i llibres, ja que és un espai que permet aplicar les mesures de seguretat sanitària per dur a terme una celebració amb garanties. Així doncs, tal com marca la normativa, enguany només hi haurà parades de flors i llibres. A més, hi haurà les parades que es puguin posar davant dels corresponents establiments.

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Torredembarra instal·larà una paradeta a la plaça, ja que treu a la venda la reedició del llibre 'Imatges per recordar. Torredembarra: 1900-1975', de Carme Miquel, Jordi Juan, Roser Guasch, Àngela Llorach i Francesc Pujol. El pròleg va a càrrec de Joan Maria Thomàs, catedràtic d’Història Contemporània a la URV. En total se n'han editat 500 exemplars, que es podran comprar divendres a 20 euros, i posteriorment es podrà adquirir a les llibreries locals.

La regidora de Cultura, Núria Batet, apunta que llibres com aquest «ajuden a comprendre la nostra història» i declara que «l’Ajuntament agraeix l’acte de generositat d’autors i autores que hi ha dedicat temps i esforços, així com de les persones que en el seu moment tenien les fotos en propietat i les van voler compartir i, en alguns casos, fins i tot les van dipositar a l’Arxiu Municipal». També agraeix al Centre d’Estudis Sinibald de Mas que va impulsar el llibre el 2002 i que ara l’Ajuntament vol fer arribar a més públic amb una altra edició.

Durant la diada també s'ha previst un espai per a la signatura de llibres d'autors locals, establint un horari per evitar aglomeracions: Enric Grangel (de 10.30 a 11.30 h), Lola Galván (d’11 a 12 h), Imma Vallmitjana (de 12 a 13 h), Quim Nolla amb 'Marçà, cultura des del confinament' (de 12.30 a 13.30 h), Gabriel Comes amb 'Petites estones de lectura amb avis i àvies' (de 17 a 18 h), Jordi Suñé (de 17 a 18 h), Gibert d’Artze  i Víctor Centelles (de 18 a 19 h) i M. Dolores García amb 'El pasajero 2228' (de 19 a 20 h).

Per la seva banda, l’emissora municipal de ràdio Ona La Torre (107.0 FM) també estarà a plaça de Mn. Joaquim Boronat per a emetre un programa en directe especial de Sant Jordi, el divendres, de 10 a 13 h.

Més activitats de Sant Jordi

D'altra banda, la Biblioteca Mestra Maria Antònia també se suma a la celebració amb la 'Revetlla de Sant Jordi',  que tindrà lloc aquest dijous 22 d’abril a les 10 h, a través de les xarxes socials i d’Ona La Torre. Es farà un homenatge a la Mestra Maria Antònia amb la publicació de poemes, cançons i dibuixos que han fet infants de la vila. A la tarda, a les 18 h, al jardí de la biblioteca es farà la presentació del llibre  'El poder Sanador del cuento' de les autores Isabel Sardà i Carme Aragonès. Per assistir-h, cal inscriure's a través del correu biblioteca@torredembarra.cat o trucant al 667 17 12 91.

Per últim, l'Espai Jove de Torredembarra amb l'associació juvenil Metajuego ha programat diverses activitats referent a la temàtica de l'associació de jocs de taula i rol, tant infantils com juvenils, i es realitzaran durant aquest any 2021. La primera activitat es farà aquest diumenge 25 d'abril  com a activitat de Sant Jordi, també a la plaça de Mn. Joaquim Boronat, de 10.30 a 13 h, i consisteix a pintar un drac que els infants podran emportar-se a casa.