Torredembarra projectarà enguany la remodelació de la plaça de Catalunya

El pressupost de l'Ajuntament preveu 10.000 euros per a la redacció del projecte

El govern de Torredembarra planteja una remodelació urbana de la plaça de Catalunya. El pressupost del consistori per a l'any 2019 preveu una partida de 10.000 euros destinada a pagar un projecte que proposi un rentat de cara a aquesta cèntrica plaça, on desemboquen els carrers de Tarragona, Barcelona, Girona i Lleida. Per ara, doncs, el pressupost contempla redactar el projecte i no pas executar-lo, però el govern local treballa en la línia de «millorar la imatge d'aquest espai».

Aixecar l'espai central de la plaça de Catalunya, una de les primeres idees del govern de la Torre

«Volem fer participar la ciutadania en un procés per decidir com volem que sigui la futura plaça de Catalunya de Torredembarra», explica a BaixGaiàDiari.cat el regidor de Via Pública i Manteniment de l'Ajuntament de Torredembarra, Vale Pino. L'equip de govern, però, parteix d'algunes premisses prèvies.

«Volem aixecar l'espai central de la plaça», apunta Pino, d'entrada. «La font que decora la plaça està apartada a un costat, volem recuperar-la i mirar de resituar-la», explica, així com també assenyala que «cal estudiar l'estat dels arbres i mirar si és possible treure'ls per harmonitzar una mica aquest espai». El projecte haurà de treballar aquestes idees i presentar diverses propostes que la ciutadania podrà destriar per veure quina és, finalment, la idea de plaça que es vol executar.

«La base en la que estem d'acord és que cal realçar-la, de manera que es remarqui la diferència de nivell, que estem situats en un altre lloc, diferenciat dels carrers de l'entorn», apunta Pino. Pel que fa a la circulació de vehicles, no es preveu, 'a priori', cap canvi.

Els carrers de l'entorn de la plaça de Catalunya de Torredembarra, una segona fase

El projecte de remodelar la plaça de Catalunya és embrionari: enguany s'encarregarà la seva redacció i veurem quan s'executen les obres, a l'espera de subvencions que puguin arribar des d'altres administracions.

Ara bé, des del govern ja apunten que, un cop acabin, el pas natural és el rentat de cara dels carrers que l'envolten. «Hem d'anar fent accions als carrers de Girona, Lleida i, especialment, de Tarragona i de Barcelona», diu Vale Pino, que apunta  especialment a «les voreres que connecten la plaça amb la zona de Pere Badia».

Ara per ara, però, el que a curt termini està pressupostat és el projecte de plaça de Catalunya, que es podria encarregar ja en les properes setmanes.

Una imatge de l'estat actual de la plaça de Catalunya de la Torre.
Una imatge de l'estat actual de la plaça de Catalunya de la Torre. | Gerard Recasens