Imatge de recurs d'una aixeta.

Recomanen que una part d'Altafulla no consumeixi aigua de l'aixeta per beure i cuinar

L'augment del consum d'aigua a la urbanització Brises del Mar ha provocat una intrusió salina al pou

Aigües d'Altafulla ha recomanat els veïns de la zona nord del nucli urbà que, de manera preventiva, no utilitzin l'aigua de l'aixeta per beure i cuinar. El motiu d'aquesta mesura és que l'empresa d'aigües ha detectat una concentració de clorurs superior als criteris sanitaris de l'aigua de consum humà, tot i que no representen un risc per a la salut de les persones.

Aquesta situació s'han produït, segons han explicat les autoritats, per l'augment del consum d'aigua a la urbanització Brises del Mar d'Altafulla, que ha provocat una intrusió salina al pou que subministra aigua al nord del nucli urbà que incrementa les sals (clorurs i sodi) i la conductivitat.

Tot i que la prohibició per beure i cuinar, l'aigua es pot utilitzar per a la higiene personal, rentar la roba, netejar o regar el jardí, entre d'altres.

Una inversió de 448.000 euros per portar aigua del CAT a Brises del Mar

Per tal d'evitar aquesta problemàtica en el futur, l'Ajuntament d'Altafulla i Aigües d'Altafulla treballen des de fa mesos en un projecte d'interconnexió per portar aigua del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) a la urbanització de Brises del Mar. La inversió prevista és 448.616,33 euros, dels quals 170.000 euros els subvenciona l'Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Aquesta actuació permetrà reduir l'explotació del pou de Brises del Mar i evitar aquests problemes. En aquest sentit, el consistori demana que es faci «un ús responsable de la xarxa» fins que aquesta connexió sigui una realitat, alhora que ha lamentat les molèsties produïdes.