Altafulla

Comença la regeneració de la platja d'Altafulla: tancada per obres

La platja romandrà tancada des de les 9 del matí fins a les 6 de la tarda mentre durin les obres | Costes aportarà 15.000 m3 per recuperar la sorra que es va endur el Celia

El Servei Provincial de Costes ha iniciat l'aportació extraordinària de sorra a diverses platges de la Costa Daurada. L'acumulació de temporals, amb el Celia com a darrer protagonista, van deixar el litoral tarragoní malmès.

A principis de juny, Costes va començar a regenerar la platja Llarga de Roda de Berà. Després d'aquesta, també al Baix Gaià, es començaran els treballs a la platja d'Altafulla per recuperar la sorra que es va endur el temporal.

La solució que s'ha trobat des de Costes és agafar la sorra sobrant del sector del Vinyet i, a partir d'aquí, es redistribuirà al llarg de la platja altafullenca. Especialment, es posarà en el tram central del passeig de Botigues de Mar.

Aquest tram de platja, mentre durin les obres, es tancarà al públic temporalment des de les 9 del matí fins a les 6 de la tarda. Es preveu que s'acabi l'actuació el pròxim divendres 17 de juny.

Durant quatre dies, les màquines treballaran per a la recuperació de sorra a la platja d'Altafulla. Està previst que s'hi aportin 15.000 metres cúbics d'arena.

Des de l'Ajuntament s'ha demanat «paciència» als usuaris i usuàries, ja que, mentre s'hi duguin a terme les obres de restauració no es podrà gaudir de l'espai natural en l'horari marcat pels treballs.

Des de l'Ajuntament d'Altafulla també s'ha assegurat que mentre durin els treballs es garantirà «amb total seguretat» la protecció del corriol camanegre.