L'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, amb els tres jutges de la peça separada 1 del cas Torredembarra

Els regidors acusats del cas Torredembarra defensen que els lloguers eren necessaris

Aquesta ha estat l'última jornada del judici de la peça separada número 1 del cas Torredembarra

Nou episodi en el cas dels lloguers de Torredembarra. En la jornada d'aquest dimecres van passar per la banqueta dels acusats els pèrits i l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Mesagué

Els primers van assegurar que si es van cometre irregularitats en el procediment dels contractes de lloguer, aquestes no tindrien conseqüències jurídiques. Així mateix, en el seu torn, l'exalcalde va admetre que «repetiria» el contracte de lloguer dels dos locals pels quals està sent jutjat a l'Audiència de Tarragona.

La tramitació dels expedients es va fer correctament

Després de les declaracions del dimecres, aquest dijous han parlat regidors i tècnics municipals. Tots ells en el judici del cas dels lloguers de la localitat del Baix Gaià han defensat que els arrendaments dels dos locals eren necessaris.

Unes accions que es van fer davant la manca d'equipaments municipals per les entitats culturals, associacions veïnals i per traslladar les dependències de la Policia Locals a unes millors instal·lacions.

Els acusats han reiterat que la tramitació dels expedients es va fer correctament i que suposaven un benefici pels veïns de la localitat. També han remarcat que cap d'ells va rebre cap benefici econòmic directe o indirecte per votar a favor de la contractació d'aquests immobles.

Aquesta ha estat l'última jornada del judici de la peça separada número 1 del cas Torredembarra.

El propietari lamenta que no cobrava amb puntualitat les quotes

El propietari del local de Clarà, Rafael Jiménez, ha explicat que tenia un taller de matriceria i que havia publicitat el lloguer o venda de l'immoble prèviament a la signatura del contracte d'arrendament amb l'Ajuntament.

L'acusat també ha detallat que van veure el local gairebé tots els regidors i que li van comentar que li donarien un ús social per ubicar-hi la colla castellera o altres entitats culturals del municipi.

Segons ell, no va participar en la redacció del contracte i només va mantenir contacte amb la cap de contractació per proporcionar-li la documentació necessària per fer el tràmit. Jiménez ha assegurat que el dia de la formalització del contracte només hi havia present l'alcalde Masagué i que el secretari municipal no li va fer cap comentari.

Segons va indicar l'exalcalde en la declaració d'aquest dimecres, el preu del lloguer d'aquest local va passar de 5.900 euros a 3.850, i l'opció de compra d'1 milió d'euros a 455.000 euros.

«Vaig mostrar la meva disconformitat en la rebaixa del 50% del valor proposat de l'agent immobiliari, no ho veia normal, però vaig acceptar després de parlar-ho amb la meva dona i filles. No sé si va ser encertada o no la decisió, però va ser la meva», ha afirmat.

L'empresari local ha lamentat que no cobrava amb puntualitat les quotes i que a partir del 2014 va deixar de cobrar-les.

«Cap benefici»

En la seva declaració, l'exregidora Francisca Felguera ha afirmat que tothom al municipi coneixia la manca d'equipaments municipals destinats a entitats culturals i associacions veïnals.

«Mai he rebut cap mena d'orientació en cap expedient. He votat a consciència i tornaria a votar el mateix perquè el fet de poder pagar els lloguers en dotze anys era un benefici per l'Ajuntament», ha manifestat Felguera. Ella ha insistit que no ha obtingut «cap benefici» per haver votat els acords per contractar els lloguers.

Per la seva banda, José Oviedo, exregidor de Seguretat, ha reiterat la mala relació que tenien amb el secretari municipal a qui ha acusat de posar «objeccions» a les juntes de govern local.

«Tenien una guerra, hi havia vegades que només ens faltava pegar-nos a hòsties, jo em sentia incòmode amb la situació», ha sentenciat Oviedo. L'acusat també ha lamentat que tots els projectes que es duien a terme a Torredembarra es feien a «pedaços».

La comissaria de la Policia Local, necessària

Així mateix, ha explicat que quan va visitar el local de la carretera de la Riera de Gaià es va quedar sorprès perquè va considerar que era l'adequat per les seves característiques.

«No només pel subterrani, era un local quasi nou, segueixo i continuaré afirmant que és la situació que ha de tenir la Policia Local, els Mossos avui estan ubicats al costat. Per mi no hi ha cap discussió per situar-hi el cos», ha sostingut.

L'exregidor de Turisme, Pere Font, també ha insistit que eren necessaris els lloguers perquè al barri de Clarà no hi havia equipaments municipals i ha dit que en aquesta àrea hi havia pocs locals per llogar.

A la vegada, Font ha defensat que arran del creixement poblacional de la localitat, la comissaria local havia quedat desfasada i necessitava unes dependències noves. En el seu cas, ha remarcat que no va participar en la tramitació dels expedients i que simplement va confiar en els informes dels tècnics.

En la intervenció de Santiago Ardévol, l'exregidor ha recalcat que totes les juntes de govern local han funcionat «igual» en el transcurs de les tres legislatures en què ha estat un càrrec electe, en referència a l'ús recorrent d'acceptar les qüestions sobrevingudes.

Com la resta d'acusats, ha afirmat que no va rebre cap benefici per aprovar la tramitació dels contractes de lloguer: «Li asseguro que jo no he rebut cap recompensa i estic al 100% segur que els companys tampoc. Durant tot el temps que he format part del consistori només he cobrat per les meses assistències als plens i juntes».

En la sisena i penúltima sessió, també han declarat l'exregidor de Serveis, Juan Pérez, qui ha dit que no va intervenir en cap dels expedients, així com l'enginyer municipal Vicenç Ruiz, el coordinador de l'àrea d'Urbanisme Jaume Vila i Vicente Sánchez, de l'empresa Vicsan.

La jornada ha continuat amb la lectura de les conclusions i els informes definitius de les acusacions. Aquesta tarda serà el torn de les defenses.