Roda de Berà licita la renovació de l'enllumenat del Francaset

Els fanals es troben molt malmesos pel vandalisme i els robatoris de cable de coure

El Francaset, un dels barris situats a la zona nord del terme municipal de Roda de Berà, veurà renovat el seu enllumenat públic en els propers mesos. L'Ajuntament ha tret a licitació aquest dimarts, 13 de novembre, l'adequació de l'enllumenat d'aquesta zona del municipi, que es troba molt malmès. El pressupost que es destinarà a aquesta obra, que té com a marge de durada aproximat uns tres mesos, serà de 149.997 euros, amb l'IVA inclòs.

El Francaset renovarà el seu enllumenat públic

El barri del Francaset, a Roda de Berà, presenta des de fa diversos anys una problemàtica amb el seu enllumenat públic, que es troba molt malmès a causa, sobretot, dels actes vandàlics que ha patit i també dels robatoris de cable de coure que ha sofert la instal·lació. En aquest sentit, l'Ajuntament de Roda de Berà iniciava fa uns mesos el projecte per tal d'arranjar els llums en aquesta zona del terme municipal després de queixes de diversos veïns a causa de la sensació d'inseguretat.

D'aquesta manera, i segons el projecte l'execució del qual s'ha tret a licitació pública aquest dimarts, 13 de novembre, l'empresa adjudicatària tindrà tres mesos per tal d'arranjar de manera completa l'enllumenat públic de tots els carrers de la zona. D'una banda, en alguns dels carrers, caldrà demolir vorera per tal d'instal·lar o bé de modificar el cablejat de la instal·lació: en alguns casos ha estat robat i, en d'altres, es troba en un estat molt deficitari.

En altres carrers, els arranjaments es focalitzaran en els punts de llum, que en alguns casos també són inexistents i, en d'altres, es troben danyats pels actes de vandalisme que s'hi han dut a terme.

Tres mesos d'obres per rehabilitar l'enllumenat públic del Francaset, a Roda de Berà

En aquest sentit, doncs, s'obre un concurs per a les empreses interessades a dur a terme aquest servei per un preu de gairebé 150.000 euros amb l'IVA inclòs, un total de 124.000 euros nets. Els treballs, per contracte, duraran uns tres mesos. La mesa de contractació proposarà una adjudicatària el proper 5 de desembre, després d'un concurs que s'ha iniciat ja i que tindrà el termini de presentació obert fins el proper dilluns, 3 de desembre, a les dues del migdia.