Una imatge del pas soterrat de Mas Roig, a Roda de Berà.

Roda de Berà reobre, dos mesos després, el pas soterrat de l'N-340 a Mas Roig

Tot i que l'obra provenia dels pressupostos participatius, el tall de trànsit havia generat força queixes

Roda de Berà posa punt final a una onada de queixes que s'havien multiplicat en les darreres setmanes: el consistori ha reobert, des de la tarda d'aquest dimarts, dia 12 de novembre, el pas soterrat de la carretera N-340 a la urbanització Mas Roig. El pas es trobava tancat des de mitjan mes de setembre, fa encara no dos mesos: s'hi estaven fent unes obres de construcció d'una vorera elevada que es van impulsar a través dels pressupostos participatius que van començar el dia 16 de setembre.

Queixes pel tancament del pas soterrat

Tot i que la decisió va ser de la ciutadania, això no ha estat motiu per apaivagar les queixes veïnals. Les setmanes d'obres han fet que el pas hagi quedat tallat i, per tant, l'accés a la urbanització Mas Roig i a la zona comercial —on hi ha instal·lats Bon Preu i Esclat Oil— era molt més enrevessat.  La situació havia generat, doncs, el malestar entre el veïnat de la zona i queixes que es podien veure, fins i tot, a les xarxes socials.

En tot cas, ara l'obra encara la seva fase final i, per tant, ja no és necessari el tall del pas de vehicles. En concret, el projecte incloïa la construcció d'una vorera elevada en el pas soterrat, amb un recreixement en el seu tram de màxim pendent. L'objectiu és evitar aquesta pendent en tot el tram que inclou el recorregut de la vorera

A més, s'instal·larà en els propers dies, en el tram final dels treballs,  una barana ornamental per tal de protegir el pas dels vianants a través d'aquesta nova vorera elevada. Amb l'obra es fa realitat una de les propostes vencedores en l'edició 0 dels pressupostos participatius a la localitat, que es va dur a terme a mode de prova l'any 2018.