Ajuntament de Roda de Berà

Roda de Berà exigeix mesures contra l'ocupació il·legal

L'alcalde Pere Virgili instarà a la Generalitat a emprendre accions contra la delinqüència generada arran de l'ocupació

Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà, instarà als grans propietaris immobiliaris a implantar mesures contra l'ocupació. Segons el batlle, l'ocupació il·legal van començar a finals del 2014 i fins al dia d'avui, encara segueix augmentant.

En concret, els carrers més afectats són els propers a la plaça Martorell, una zona on hi ha molts habitatges que no es van vendre, arran de la crisi, i ara pertanyen a grans propietaris i bancs.

L'ajuntament reclama accions per part del govern autonòmic i central

És per això que des de l'ajuntament s'ha reforçat la vigilància d'aquests habitatges ocupats, a través de la Policia Local i amb col·laboració dels Mossos. Aquesta acció ha tingut com a objectiu impossibilitar les connexions als serveis públics d'aquells habitatges ocupats que es puguin classificar com activitats delictives o negocis.

A part d'això, l'Ajuntament de Roda de Berà ha dut a terme mesures dràstiques, com el tall de subministrament d'aigua a aquests habitatges en les quals s'han identificat a delinqüents que hi viuen i una pujada de l'IBI del 50% als grans propietaris. Tot i això, el problema segueix vigent i el batlle Pere Virgili reclama al govern autonòmic i central que apliqui mesures contra els bancs i grans propietaris, «ja que des dels ajuntaments no podem fer gaire cosa més».

Virgili també ha assegurat que la legislació actual no funciona i que «trasllada el problema als de sota, als ajuntaments, que no poden destinar més recursos al problema», i que des de les administracions superiors «se'n renten les mans».

Roda de Berà instarà a reformar la legislació

Segons Pere Virgili, existeixen dos tipus d'ocupacions, «una generada per una necessitat real i una altra que aprofita la conjuntura social per convertir un drama humà en un negoci i una forma de vida totalment reprovable, i als que no hem de nomenar i classificar com ocupes, sinó delinqüents». L'alcalde de Roda de Berà ha detallat que aquestes ocupacions creen inseguretat i alarma social, i «creen un efecte de crida a altres com que només busquen aprofitar-se de la desgràcia d'altres».

L'alcalde també ha criticat el paper de les entitats bancàries i dels grans propietaris d'habitatge, per la seva inacció davant aquesta problemàtica i assegura que les eines que les lleis i competències locals permeten són del tot insuficients. És per això que el consistori trasllada aquesta problemàtica a qui realment té competències i mitjans suficients, el govern autonòmic i central, i insta a reformar la legislació i a «protegir a qui realment ho necessita».

L'Ajuntament de Torredembarra ha convocat la Junta Local de Seguretat, que es farà la setmana que ve, en què hi seran presents membres dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Local i representants polítics amb responsabilitat en seguretat ciutadana.

També et pot interessar