Imatge d'una terrassa d'un bar de Roda de Berà

Roda de Berà tampoc cobrarà enguany la taxa de terrasses a bars i restaurants

El Ple de l'Ajuntament de Roda de Berà ha aprovat per unanimitat suspendre el cobrament de la taxa d'ocupació de la via pública per a bars i restaurants durant tot l'any, tal com es va fer l'any passat. La mesura es va aprovar en el plenari celebrat aquest dijous, 29 d'abril, a proposta de l'equip de Govern. L'Ajuntament va incloure aquesta mesura dins del Pla de Reactivació Econòmica de Roda de Berà, un paquet de mesures que s'ha volgut allargar també aquest any, i que es va elaborar tenint en compte les aportacions de tots els grups municipals. 

Des del consistori apunten que «els hostalers i restauradors són un dels col·lectius més colpejat per les mesures per fer front a la Covid-19», motiu pel qual s'ha volgut aprovar aquesta mesura. A més, el sector també ha pogut mantenir enguany l'ampliació de l'espai de les seves terrasses, perquè es pugui garantir la distància de seguretat entre taules sense haver de perdre clients.

En un principi, al pressupost d’ingressos de 2021, l’equip de Govern havia estudiat una reducció del 50% de la taxa, «però finalment vam decidir suspendre-la i no cobrar res aquest any tampoc, perquè és la mesura que més pot beneficiar els nostres restauradors i ajudar-los a recuperar-se més ràpidament», assegurava ahir el regidor d’Hisenda, Gerard Solé, durant el Ple.