L'ajuntament de Roda de Berà, en una imatge d'arxiu

Roda de Berà vol impulsar la reactivació del comerç local amb la campanya 'REactiva't'

La mesura forma part del Pla de reactivació econòmica municipal, dotat amb un pressupost total de 523.000 euros

L’Ajuntament de Roda de Berà va aprovar la setmana passada el Pla de reactivació econòmica del municipi, amb la voluntat de pal·liar al més aviat possible les conseqüències econòmiques i socials derivades de la crisi del coronavirus. Amb un pressupost total de 523.000 euros, el projecte vol dinamitzar l’economia rodenca posant especial atenció en els sectors més afectats, el comerç local i el turisme, i tenint en compte sobretot a les petites i mitjanes empreses i els autònoms.

Les mesures, expliquen des del consistori, s’han agrupat en diferents apartats segons l’àmbit d’actuació, per donar resposta a les «necessitats reals» de les famílies i les empreses del municipi. Així, pel que fa al comerç local, es faran diverses accions que s’aglutinaran dins de la campanya ‘REactiva’t’, amb la qual s’estudiarà «com enfortir i impulsar el comerç local definint les mesures estratègiques, els programes i les actuacions a implementar» per fer front a les conseqüències econòmiques de la pandèmia.

Venda online i publicitat gratuïta

Una segona mesura serà la creació d’una plataforma de venda online perquè els comerciants locals puguin donar-s’hi d’alta i els serveixi com a catàleg virtual i plataforma telemàtica de venda. A més, l’Ajuntament de Roda de Berà ha ofert a tots els negocis i establiments comercials la possibilitat «de fer publicitat sense cap cost» a Roda de Berà Ràdio i també podran incloure gratis els seus anuncis al llibret de la festa major.

Per últim, es posaran en marxa actuacions d’assessorament i orientació empresarial, de creació i desenvolupament d’empreses, i programes de formació d’interès per a empresaris, entre d’altres. Amb tot això, la regidora de Comerç, Rosana Durantes, ha fet una crida a «treballar units» i ja s’ha creat l’adreça reactivat@rodadebera.cat, per tal que les persones interessades puguin assabentar-se de totes les campanyes i accions, escrivint un correu electrònic, i poder-s’hi adherir.