Carlos Cuevas i David Solans seran els protagonistes de l'Spin-off de 'Merlí'

'Merlí. Sapere Aude', que s'estrena aquest dijous, es va rodar en part a Torredembarra

Les escenes es van enregistrar a finals del mes de maig passat

Una de les notícies d'aquest dijous, 5 de desembre, per al públic més amant de les sèries, especialment per al més jove, és l'estrena de 'Merlí. Sapere Aude', spin-off de l'exitosa sèrie 'Merlí', emesa entre 2015 i 2018 a TV3. El nou serial s'estrena aquest dijous a través de 'Movistar +', però a més, inclou una sorpresa per als torrencs.

'Merlí. Sapere Aude', rodada, en part, a Torredembarra

Tot i el misteri durant els mesos de rodatge, es confirma un dels rumors que havia corregut. Malgrat que la immensa majoria dels enregistraments s'han fet a la ciutat de Barcelona, unes poques escenes de la sèrie es van gravar a Torredembarra. Això  lliga amb unes imatges que l'actor principal de la sèrie, Carlos Cuevas, va penjar a finals del mes de maig al seu compte d'Instagram, on es podia veure el far de la localitat.

Per si quedava algun dubte de la quadratura del cercle, però,  els ha esvaït el compte oficial de la Catalunya Film Commission, organisme dependent de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat, amb una piulada:

Els fans de Merlí, doncs,  tindran l'ocasió de veure, a partir d'aquest dijous, aquest spin-off amb escenes gravades a la Torre, amb els exitosos actors Carlos Cuevas, David Solans i noves cares d'aquesta sèrie.

'Merlí Sapere Aude', un spin-off de l'exitosa sèrie de TV3

Nous amics, nous professors i descobertes intel·lectuals i sexuals. Això és el que li espera al protagonista de 'Merlí. Sapere Aude', Pol Rubio, l'alumne destacat del professor Merlí a TV3 i que ha estat l'escollit per seguir l'univers de la sèrie. 'Movistar +' estrena aquest dijous l'spin-off que abordarà el dol que sent en Pol després de la mort del seu referent, en Merlí, i com s'adapta a la seva nova vida universitària com a estudiant de Filosofia a la Universitat de Barcelona.

En la presentació de la sèrie, que s'estrena aquest dijous, dia 5 de desembre, Carlos Cuevas, l'actor que encarna Pol Rubio, ha assegurat que  la descoberta de l'orientació sexual del protagonista «marca» el tarannà dels capítols. A més, en Pol trobarà un nou referent, la catedràtica d'Ètica María Bolaño (María Pujalte), un dels personatges que potencia el bilingüisme a la sèrie d'Héctor Lozano, en què s'usa el català i el castellà indistintament.

En Pol mantindrà l'amistat amb en Bruno (David Solans), fill d'en Merlí, una relació que enforteixen a causa de la mort del professor interpretat per Francesc Orella. Tot i que en Bruno «ja no vol estar perseguint en Pol» i «no es deixa trepitjar tant», ha assegurat David Solans. El seu cercle d'amistats, però, creixerà al claustre de la facultat de Filosofia de la UB amb en Biel (Pere Vallribera), l'Oti (Claudia Vega), la Minerva (Azul Fernández) i en Rai (Pablo Capuz)

Primera sèrie en català a Movistar +

Els nous personatges aporten més bilingüisme a la sèrie, que alterna català i castellà com passa en entorns universitaris a Barcelona. Lozano ha remarcat la llibertat que Movistar + ha donat a l'equip de la sèrie, produïda per Veranda TV. «És un atreviment fer una sèrie en català i castellà per tot Espanya, però té un punt de lògica que hauria d'haver estat abans», ha assegurat el creador de 'Merlí', que ha animat a normalitzar la riquesa lingüística del país.

El productor executiu de Movistar +, Fran Araújo, ha afirmat que per la plataforma ha estat «molt natural» i que la qüestió de la llengua no genera cap «sensació de risc» pel futur d'una sèrie que també estarà doblada al castellà.