Rosa Peral, aïllada per una baralla a la presó de Brians 1

Actualment es troba a la presó de Mas d'Enric del Catllar realitzant uns exàmens

Els agents de Brians 1 han traslladat durant cinc dies a Rosa Peral a un mòdul d’aïllament, després que aquesta és baralles amb una reclusa a la presó de Brians 1. L’acusada del crim de la Guàrdia Urbana va entrar en disputa amb l’altra reclusa quan aquesta li va robar el dispositiu que s’utilitza per comprar productes a les màquines expenedores de la presó.

Els funcionaris de Brians 1 van decidir enviar a Peral al departament de règim tancat on acostuma a ingressar els interns més conflictius o inadaptats. Allí va passar cinc dies des del passat 18 de maig. Després va ser enviada de nou al mòdul de dones però amb algunes restriccions per motius de seguretat i se li va aplicar l’article 75 del règim penitenciari previst per «salvaguardar la vida o integritat física del reclús», segons informa ‘La Vanguardia’.

En aquests moments, Rosa Peral ha estat traslladada a la presó del Catllar, a Tarragona, per realitzar uns exàmens de la carrera de Dret que ha començat a estudiar des de la presó. Cal recordar que Peral porta dos anys en presó preventiva a l’espera d’un judici per decidir si és culpable, juntament amb el seu amant, de la mort de la seva parella, que va ser trobat calcinat al pantà de Foix.

Rosa Peral porta dos anys en presó preventiva, acusada de matar la seva parella, també Guàrdia Urbana | Xarxes socials

 

No és el primer incident que protagonitza Rosa Peral

Aquest incident viscut a Brians 1 no és el primer protagonitzat per Rosa Peral i és que anteriorment havia estat empresonada a la presó de Wad-ras, on la seva directora la va acusar d’«alterar l’equilibri de les altres internes», el que va fer que fos expulsada del centre. La directora de Wad-ras va explicar que Rosa Peral s’afegia als petits grups d’amistats que hi havia en el centre i els dinamitava, fent que les preses acabessin enfadades entre elles, el que afectava la pau del centre penitenciari.

A més, dues internes del centre van denunciar que Rosa Peral estava ideant un pla per acabar amb la vida del seu exmarit, de qui s’estava separant i al qual havia intentat incriminar de l’assassinat de la seva actual parella. Per això, va ser traslladada a la Presó de Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires.

També et pot interessar...