Rosa Peral, una de les principals sospitoses del crim de la Guàrdia Urbana en la seva detenció

Torna a Mas d'Enric: Rosa Peral, traslladada de presó per cinquena vegada per conflictes amb recluses

Peral, condemnada pel 'crim de la Guàrdia Urbana', va ingressar ahir dijous al centre penitenciari del Catllar

La Secretaria de Mesures Penals ha canviat per cinquena vegada de presó a Rosa Peral, la guàrdia urbana de Barcelona condemnada juntament amb un company del cos per assassinar la seva exparella el 2017, per tal de garantir la seva seguretat, ja que s’ha vist implicada en conflictes amb les internes de Brians 1. Peral va ingressar ahir al mòdul de dones del centre penitenciari de Mas d’Enric, al Catllar, on va ser traslladada des de la presó barcelonina, situada a Sant Esteve Sesrovires.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La decisió de la Secretaria de Mesures Penals rau en la necessitat de protegir la seguretat de la interna, la integritat de la qual podria veure’s amenaçada, ja que últimament havia provocat conflictes entre les recluses del recinte penitenciari. És el cinquè trasllat de Peral des que el maig de 2017 entrés a la presó de Wad-Ras, a la ciutat de Barcelona, després de ser detinguda com a principal sospitosa de la mort de la seva exparella, el també guàrdia urbà Pedro Rodríguez, a qui va assassinar amb el seu company de cos Albert López en un crim que tenia com a rerefons el triangle amorós entre els tres.

En els gairebé quatre anys que duu tancada, Rosa Peral ha canviat de centre en cinc ocasions per decisió de les autoritats penitenciàries: més enllà de Wad-Ras, també ha estat a Brians i dues vegades a Mas d’Enric, on va tornar ahir dijous, 25 de febrer. L’origen dels canvis ha estat vinculat a conflictes de Peral amb la resta de preses —cosa que li ha comportat diverses sancions, entre les quals hi ha l’aïllament—, tot i que la reclusa ha protagonitzat a més altres faltes disciplinàries, com ara ocultar a la seva cel·la un mòbil, un objecte vetat a les presons.

El passat mes d’abril, l’Audiència de Barcelona va condemnar Rosa Peral i Albert López a penes de 25 i 20 anys de presó i al pagament de 885.000 euros d’indemnització per haver assassinat el maig de 2017 a Pedro Rodríguez, les restes del qual van ser trobades al maleter del seu cotxe, totalment calcinat i abandonat en una pista forestal del pantà de Foix, al Penedès. La sentència considera provat que els dos processats, que havien estat amants, van planificar l’assassinat de Rodríguez i el van matar mentre estava narcotitzat o adormir, al domicili que compartia amb Rosa Peral a Vilanova i la Geltrú (Garraf).