Promoció de “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla”

Arriba la ruta gastronòmica 'La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla' amb 18 establiments

Bars i restaurants participaran en la 6a edició des del 27 de maig fins al 12 de juny

Altafulla comença aquest cap de setmana uns dies marcats per la 6a edició de la ruta gastronòmica 'La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla'. Un esdeveniment gastronòmic que es viurà del 27 de maig al 12 de juny, on un total de 18 bars i restaurants de la vila oferiran un ampli ventall de tapes inspirades en la bruixa més popular de la vila, la Xoixeta.

La ruta gastronòmica 'La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla' té la voluntat que tothom gaudeixi de les seves receptes. Per aquest motiu, s'ha establert un preu de 3,5 euros que inclou una tapa i un quinto de cervesa Estrella Damm, col·laborador de la mostra.

El regidor de Comerç i Turisme de l'Ajuntament d'Altafulla, Jaume Sànchez, ha destacat durant la presentació l'elevada participació d'establiments i el fet que es reparteixin entre el nucli històric i el barri marítim. I s'espera que s’assoleixin les 8.000 racions servides durant aquestes tres setmanes que s’allarga la mostra.  

Presentació de “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla”
Presenten la ruta gastronòmica de “La Xoixeta. Tapes Bruixes Altafulla” | Aj. Altafulla

Tapes bruixes a Altafulla

El mapa d’establiments participants es reparteix especialment per la Vila Closa, al nucli històric d’Altafulla, i al barri marítim on s'oferiran les tapes acompanyades de la cervesa.

En concret, els 18 restaurants i bars que hi participen són L’Ermita d’Altafulla, Oreneta, Cakes & Friends, Les Bruixes, La Toque, Vermuteria La Ramona, Solocomo, El Rinconcito de Elena, El Bruixot, K La Yaya, La Bonita, Aromàtic, Maritime Beach Club, La Taberna del Mar, Rustic Food Altafulla, El Tiberi, Pinxo i Brasa i Morabito. 

L’oferta de tapes parteix d’una carta ben imaginativa que fa volar la inspiració dels restauradors i les restauradores amb propostes molt creatives.

Entre totes aquestes, cal destacar l’ ‘orellier de mar’, suculenta tapa de caldereta de peix de roca i marisc embolicada en pasta de full amb salsa de gamba vermella, o bé, el ‘triverd’, una tapa feta amb sardina fumada amb picadeta de verdures fresques i un toc de poma àcida, entre d’altres excel·lents creacions.

Sorteig de premis

Els participants de la ruta podran omplir una butlleta que, amb el segell de quatre tapes de diferents establiments, podran participar en un sorteig de lots d’Estrella Damm i de vals per gastar-se en els restaurants participants de la mostra. D’altra banda, també es premiarà a l’establiment que ha elaborat la tapa que més ha agradat al públic.