Els jutges del cas lloguers de Torredembarra en la segona jornada judici que se celebra a l'Audiència de Tarragona

L'exinterventor de l'Ajuntament de la Torre: «Hi havia un ambient poc pacífic»

El funcionari ha declarat que l'empresa Efial actuava com una «intervenció B» i que dificultava la seva tasca

La segona jornada del judici de la peça separada 1 del cas Torredembarra, sobre presumptes irregularitats en el lloguer de dos locals, ha estat marcada per la declaració de l'exinterventor de l'Ajuntament de Torredembarra. Aquest, que va ocupar el càrrec entre juny del 2010 i juny del 2011, ha assegurat que l'empresa Efial feia una intervenció externa que dificultava la seva tasca. «Teníem una intervenció B», ha dit.

El funcionari ha exposat que en el seu moment va requerir al consistori més precisió a l'hora de justificar la singularitat dels locals. En aquest sentit, ha recordat que, per la informació que va poder veure, «els contractes dels lloguers s'haurien d'haver licitat», en lloc de fer una adjudicació directa. Sobre el local de Clarà, que s'havia de destinar a ús social, ha assegurat que «no estava en condicions» de ser utilitzat, ja que calia fer-hi obres.

L'exinterventor ha declarat que a l'Ajuntament «hi havia un ambient poc pacífic», ja que «teníem una intervenció B feta per Efial, de manera externa, que intentava dificultar l'exercici de control intern de l'interventor». Durant la seva declaració també ha revelat que Daniel Masagué el va «intimidar» arran d'una crítica que va fer durant el procés de contractació del cap de la Policia Local.

Versions contradictòries del taxador del local de la Policia Local

Entre els testimonis que han passat aquest dimecres per la secció quarta hi ha el taxador del local que ocupa actualment la Policia Local i l'agent immobiliari que va fer la valoració del local del barri de Clarà. El primer ha ofert versions contradictòries sobre si quan va fer la taxació sabia, o no, si aquell local s'havia de destinar a la Policia Local.

Pel que fa a l'agent immobiliari, ha assegurat que va fer la valoració sense entrar al local, sinó que va fer una ullada des de l'exterior, i que va rebre l'encàrrec per via telefònica. En aquesta sessió també estava prevista la declaració del taxador del local de Clarà, però els membres del tribunal s'han adonat que va morir l'any 2018.

Les altres declaracions d'aquest dimecres a l'Audiència Provincial

També ha passat per l'Audiència Provincial l'excap de la Policia Local, que ha remarcat que l'antiga comissaria tenia problemes estructurals i estava situada al nucli antic, motiu que feia que no fos «adequada». Davant això, el consistori va demanar-li que anés a veure tres locals i fes un informe sobre la idoneïtat de cadascun d'ells.

El responsable policial ha defensat que el que més s'ajustava era el de la carretera de la Riera de Gaià, que va ser l'escollit i que ara s'està investigant. L'excap de la Policia Local va enviar el seu informe el 17 de març del 2011, mentre que l'arrendament es va signar quatre dies després, fet del qual no va ser informat fins temps després.

Aquest dimecres també ha passat per la sala l'aleshores cap de contractació del consistori, que durant uns mesos va ser apartada del càrrec. Després d'una sentència va recuperar el lloc de feina, però ha declarat que els expedients dels dos locals no els va gestionar ella, sinó que per indicació de Masagué ho va fer la cap de contractació que la va substituir.

Finalment, el tresorer de l'Ajuntament de Torredembarra ha declarat que ell es limitava a pagar les factures i que no tenia informació dels expedients.