Pere Font Dani Masagué

Cas Torredembarra: Masagué, condemnat a dos anys de presó i nou d'inhabilitació

El jutge també dicta sentència contra Gerard Montserrat i Pere Font: dos anys per l'un i divuit mesos per a l'altre | El dictamen no és ferm, hi ha marge d'al·legacions i recurs

Quasi cinc mesos després del judici s’ha dictat la primera sentència condemnatòria pel Cas Torredembarra. Segons ha avançat el diari ‘La República Checa’ i ha pogut confirmar TarragonaDigital, l’exalcalde del municipi, Daniel Masagué, ha estat condemnat a dos anys de presó i nou d’inhabilitació per a feina o càrrec públic pels delictes de frau a l'administració i prevaricació, derivats de les irregularitats i els tractes de favor fets en l’adjudicació de les guinguetes de la platja torrenca en favor de l'empresari Gerard Montserrat, també militant convergent, el qual ha estat condemnat per un «delicte continuat de prevaricació».

Montserrat, per la seva part, ha estat sentenciat a dos anys de presó i sis d'inhabilitació per rebre subvencions o contractacions públiques; mentre que l’exregidor de Platges torrenc, Pere Font, ha estat condemnat a un any i mig de presó i set d'inhabilitació especial per a càrrec o ocupació pública.

Contractes anul·lats i indemnització al consistori

Amb aquest dictamen, efectuat pel Jutjat del Penal número 2 de Tarragona, s'han declarat nuls de ple dret els dos contractes de les guinguetes de Torredembarra impulsats pels implicats, que sabien que eren «contraris a la llei» i que suposaven una «pèrdua de diners per a l'Ajuntament», segons l'escrit del fiscal anticorrupció.

A més, Masagué, Montserrat i Font han estat condemnats, de manera conjunta, a indemnitzar l'Ajuntament de Torredembarra amb 30.212,49 euros. La sentència, ara mateix, no és ferma i els tres implicats podran recórrer-la, tot presentant al·legacions i recursos.

 

Primera sentència pel cas Torredembarra

Amb aquest dictamen, s'emet la primera sentència condemnatòria pel conegut com cas Torredembarra, ja que el passat 4 de març una altra de les peces va quedar segellada amb una pena de multa, evitant d'aquesta forma el judici amb jurat popular.

En aquella ocasió, la peça feia referència a l'aportació de més de 40.000 euros de l'empresa Transcornejo, constructora, durant la campanya electoral del 2011 a l'exalcalde Daniel Masagué i malgrat que va assegurar que no havia comès cap delicte perquè no havia demanat que l'empresa financés la campanya, finalment es va arribar a un acord de conformitat.

D'aquesta manera, Masagué va poder evitar un any de presó i va acabar pagant una multa final d'uns 5.000 euros. Recordem que el cas Torredembarra té el seu origen en el presumpte cas de finançament irregular de CDC del 3%.