Treballadors de la brigada municipal d'Alfatulla, recollint restes de canyes i vegetació després del pas del temporal

Tensió a Altafulla per l'estat de la platja: un vídeo viral i a l'espera de Costes

El govern municipal i ERC l'EINA se les tenen per l'efecte dels darrers temporals a la platja d'Altafulla

Els temporals continuen sent protagonistes al municipi d'Altafulla, després que en els darrers dies s'hagin endut els 10.000 metres cúbics de sorra que Costes de l'Estat havia portat a la platja d'Altafulla, especialment a Botigues de Mar i Voramar. Cal recordar que els temporals de l'abril van provocar una moció de censura que fa unes setmanes va entronitzar Montse Castellarnau com a alcaldessa en substitució de Jordi Molinera.

En aquest sentit, les darreres hores s'ha fet viral un vídeo a través de les xarxes socials en què es fa paròdia de l'actual govern municipal la seva gestió de les platges. Concretament és un vídeo, titulat 'L'ensorrament d'AA', que fa servir l'escena del búnquer de la pel·lícula 'El Hundimiento', potser una de les escenes més parodiades de la història del cinema.

Així mateix, la polèmica i la tensió s'han mantingut aquest dilluns, amb dues rodes de premsa a l'Ajuntament d'Altafulla. La primera del govern municipal i la segona a càrrec de l'exalcalde i portaveu de l'EINA, Jordi Molinera. En aquesta segona s'ha produït una situació surrealista, amb la regidora de Medi Ambient, Marisa Méndez-Vigo, sumant-se a la compareixença i rebatent les declaracions de Molinera.

Castellarnau carrega contra l'anterior govern municipal

Aquest dilluns, l'alcaldessa Montse Castellarnau, la regidora de Medi Ambient, Marisa Méndez-Vigo, i el regidor no adscrit Xavier Rofas han comparegut en roda de premsa per parlar sobre l'estat de la platja. Castellarnau ha deixat clar que «ens enfrontàvem a tres anys en els quals el govern de l’EINA, amb un projecte d’intervenció a la platja no consensuat i imposat, que suposava no fer aportacions de sorra».

En aquest sentit, la batllessa ha afirmat que l'anterior govern municipal «va arrancar les atzavares per crear dunes artificials i barreres de canyes per fer reservoris, havia desatès els problemes econòmics i socials que el seu plantejament provocava al municipi. Totes les accions dutes a terme s’han mostrat, davant de l’embat del mar, totalment inoperatives i alguna clarament perjudicial».

L'Ajuntament no descarta adquirir sorra per arreglar la platja

Montse Castellarnau ha comentat que tot i l'aportació urgent de sorra que es va fer només entrar a governar, els temporals posteriors «no han permès gaudir ni tan sols d’un cap de setmana complert d’una platja amb condicions i amb tots els serveis, i ens trobem de nou amb una situació de necessitat que hem d’enfrontar».

Per tal de trobar una solució i salvar la temporada turística d'aquest estiu, l'Ajuntament d'Altafulla es reunirà amb Costes aquest mateix dimarts. En aquest sentit, l'alcaldessa ha dit que «tindrem sorra al més aviat possible, tant si Costes la proporciona com si és adquirida directament per l’Ajuntament». 

El consistori altafullenc ha assegurat que «el pla de xoc és una acció puntual, temporal i urgent que no soluciona els terribles efectes del canvi climàtic a les nostres platges», alhora que ha afirmat que «són imprescindibles accions contundents a mitjà i llarg termini».

Surrealista: una regidora de govern interromp la roda de premsa de Jordi Molinera

Després de la compareixença de l'alcaldessa Castellarnau, ha comparegut davant els mitjans l'exalcalde i portaveu d'ERC l'EINA, Jordi Molinera, que ha lamentat que malgrat haver-hi un avís de mala mar, que ja es coneixia dies abans, es va decidir moure sorra a la platja d'Altafulla. Segons ha dit, «els treballs van acabar el divendres 17 de juny i diumenge al vespre, dos dies després, la sorra començava a remetre».

En la seva compareixença, ha demanat saber qui va decidir abocar la sorra a la platja, malgrat l'avís de mala mar que hi havia. L'escena surrealista de la jornada ha arribat quan Molinera contestava les preguntes dels mitjans de comunicació i la regidora de Medi Ambient, Marisa Méndez-Vigo, s'ha assegut a la taula i ha rebatut les respostes de l'exalcalde.