Un punt de donació de sang.

Torredembarra celebra una campanya de donació de sang el 19 d'abril

Es farà a l'Espai Cultural Sala del Mar de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores

Torredembarra acollirà una campanya de donació de sang el pròxim 19 d'abril. Entre les 10 i les 14 hores i de 17 a 21 hores, l'Espai Cultural Sala del Mar serà seu d'aquest esdeveniment organitzat pel Banc de Sang i Teixits del Departament de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la regidoria d'Acció Social de l'Ajuntament de Torredembarra.

Per aquest motiu, el Banc de Sang i Teixits fa una crida especial a donar sang a la localitat del Baix Gaià. L'estoc de reserves de sang està per sota de l'habitual. A més, la data de la donació coincideix amb la tornada de les vacances de Setmana Santa. 

En aquest sentit, es pot reservar hora per anar a donar sang a Torredembarra a través de la web del Banc de Sang i Teixits per anar a donar sang.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi unes condicions bàsiques. En aquest sentit, ha de tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més; i, en cas de ser dona, no estar embarassada.

El Banc de Sang i Teixits necessita unes 1.100 donacions diàries de sang per mantenir les reserves plenes.

Prop de 200 persones necessiten sang cada dia a Catalunya

Sota el lema ‘Dona  sang i posa’t més content que unes pasqües’ fem una crida a la donació abans dels festius de Setmana Santa. En aquestes dates festives, menys persones vénen a donar i per això, és important reforçar les reserves durant les setmanes prèvies.

Els hospitals estan utilitzant més sang respecte a l’any passat. L’activitat quirúrgica ja s’ha normalitzat, però encara s’estan recuperant operacions ajornades per la pandèmia. Es calcula que 173 persones necessiten sang cada dia als hospitals catalans.

Els motius més freqüents pels quals una pacient pot necessitar transfusions són els càncers, les hemorràgies intestinals, els infarts, les fractures o malalties de la sang, com anèmies.