Els terrenys on s’han de construir la nova comissaria dels Mossos d’Esquadra a Torredembarra

Els Mossos d'Esquadra tindran una nova comissaria de districte a Torredembarra

Acollirà una cinquantena d'agents i estarà llesta a principis del 2023

Els Mossos d'Esquadra tindran una nova comissaria de districte al Camp de Tarragona. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha visitat aquest dijous Torredembarra, on s'aixecarà l'equipament de la policia catalana, que tindrà un cost de 3,3 milions d'euros. Permetrà acollir una cinquantena d'agents. 

La nova comissaria s'ubicarà en un solar d'uns 2.000 metres quadrats, als carrers dels Bonafilla i els Vernet, a tocar de l'N-340. Aquesta donarà servei als diferents municipis del Baix Gaià, que ara tenen com a referència les comissaries de Tarragona i el Vendrell. 

L'edifici es construirà amb criteris de sostenibilitat i substituirà les habituals estructures de formigó per la fusta. 

Una reivindicació de l'Ajuntament de Torredembarra

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha destacat que Elena «és el cinquè conseller involucrat en el projecte». Un equipament que ha estat motiu de reivindicació del consistori i, de fet, s'hauria d'haver enllestit el 2022. 

El batlle torrenc ha celebrat la col·laboració que històricament hi ha hagut entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Torredembarra. En aquest sentit, el responsable d'Interior ha posat en valor la feina de proximitat dels cossos policials. «No hi ha seguretat sense proximitat», ha dit.

Abans de la visita als terrenys, Elena ha assistit a la Junta de Seguretat de Torredembarra. L'alcalde ha destacat que el nombre de delictes al municipi està per sota la mitjana de poblacions similars.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, saludant un dels responsables dels Mossos d’Esquadra.
L'equipament tindrà un cost de 3,3 MEUR d'euros | ACN

Un servei pel Baix Gaià

La comissaria de districte de Torredembarra donarà també servei a Altafulla, Creixell, la Nou de Gaià, Salomó, La Pobla de Montornès, La Riera de Gaià, Roda de Berà i Vespella de Gaià. Una àrea que Rovira ha considerat que fins ara queda «equidistant» a Tarragona i El Vendrell. Serà la tercera comissaria al Tarragonès.

L'estudi Bogom Arquitectura, de Barcelona, ha dissenyat l'edifici. També va fer la comissaria de Vilanova i la Geltrú. L'obra busca generar poca petjada ecològica usant la fusta com a element estructural. 

Els responsables han valorat que és «un pas més en el nivell tecnològic del país», ja que usa una nova tecnologia que donarà confort tècnic i ambiental a l'espai.

Nous parcs de Bombers a llarg termini

Elena també ha parlat sobre la política d'Interior pel que fa a nous parcs de Bombers en diferents llocs del país. El conseller ha avançat que d'entrada no posaran el focus en nous edificis. «Prioritzarem els efectius i la renovació de l'equipament» dels professionals, mentre que «a mitjà termini» es plantejaran l'obertura de nous parcs.