Foto dels nous vehicles de salvament i socorrisme de Torredembarra

Torredembarra es prepara per a l'estiu amb nous vehicles de salvament i nous serveis

La temporada s'allargarà fins al 12 d'octubre

S'acosta l'estiu i Torredembarra està d'estrena per afrontar una de les èpoques més exigents de l'any per a la població. Enguany s'estrena empresa adjudicatària del servei de vigilància, salvament i socorrisme de les platges, que aporta nous vehicles per a un servei més eficaç i ràpid. A més, s’allarga l’horari en temporada alta i s’han tornat a ubicar rentapeus i dutxes per fomentar l’estalvi en el consum d’aigua.

Finalment, també cal tenir en compte que el control d’aforament a les platges es realitzarà de manera sectoritzada com l’estiu passat. El control i coordinació del servei de vigilància i socorrisme el du a terme la Policia Local de Torredembarra que també aporta embarcació pròpia.

Nous vehicles 

Torredembarra enguany estarà més preparat que mai en qüestions de salvament i socorrisme. I és que comptarà amb un 4x4, un quad 4x4, tres caiacs, dues taules de rescat i una moto aquàtica, tots equipats per a les tasques de rescat. També es compta amb una ambulància no medicalitzada i l’embarcació de vigilància i salvament de la Policia Local.

Servei gratuït d'accés a la platja

Un dels serveis més destacats que oferirà aquest estiu Torredembarra és l'ambulància no medicalitzada que hi haurà a la localitat. Aquest vehicle permet la posada en funcionament d’un servei gratuït d’accés a platja per a persones amb mobilitat reduïda que no puguin desplaçar-se des del seu domicili.

Segons ha informat l'Ajuntament de Torredembarra, l'ambulància les anirà a buscar per a prendre un bany i després les retornarà. Aquest servei estarà operatiu fins al 15 de setembre, d’11 a 15 h, amb reserva prèvia trucant al 684 383 548.

Servei de vigilància fins al 12 d'octubre

El servei de vigilància, salvament i socorrisme a la platja de Torredembarra es va posar en marxa l’1 de juny i es perllongarà fins al pròxim 12 d’octubre. Durant la temporada baixa (1 a 22 de juny i del 13 a 30 de setembre), les platges de la Paella i Baix a Mar comptaran amb 4 socorristes de 10.30 a 19.00 hores. .

També hi haurà 12 socorristes a les platges de la Paella, Baix a Mar i Muntanyans de 10.30 a 19.30 hores. Això durant la temporada mitjana (del 23 de juny al 14 de juliol i del 30 d’agost al 12 de setembre).

Finalment, en la temporada alta (del 15 de juliol al 29 d’agost) hi haurà 17 socorristes en diverses platges de 10.30 a 20 hores. Aquestes són la Paella, Baix a mar, Muntanyans i Canyadell.

A més, també es disposa de tres casetes SOS, set cadires SOS i tres torres SOS, cinc punts de megafonia i 21 pals per a banderes. La nova empresa de servei de socorrisme és DMCLUXE SL (Wave SOS Salvament i Socorrisme) per quatre temporades, amb un import per temporada de 170.610 euros.

Accés a les platges

Pel que fa al control d’accés a les platges, des del port i fins al Club Marítim, s’han tornat a sectoritzar vuit espais. En total, representa 99.200 m2 i un aforament màxim 23.000 persones. Això sí, mantenint les distàncies de seguretat i la servitud de pas de 6 metres entre l’aigua i la ubicació a la sorra. 

Per complementar el control d’accés, la Policia Local preveu incorporar durant l’estiu un dron de vigilància que també serviria per a tasques de rescat. En aquest moment, tres agents de la Policia Local s’estan formant com a pilots a l’Aeroport de Reus.

D’altra banda, s’han instal·lat tretze passeres, catorze illes de reciclatge, es disposarà de cinc lavabos químics. El servei de neteja es realitza diàriament fins a la finalització de la temporada.