Recreació virtual de com quedarà la plaça Catalunya de Torredembarra després del projecte de rehabilitació

Torredembarra convertirà la plaça Catalunya en un espai més amable per a la ciutadania

El projecte, que es portarà al plenari d'aquest dijous, preveu invertir mig milió d'euros en les obres

Torredembarra transformarà la plaça Catalunya, convertint-la en una zona verda per al gaudi de la ciutadania, que esdevindrà un espai més amable i més proper per al veïnat. El ple ordinari d'aquest dijous votarà el projecte d'urbanització de la plaça, pressupostat en 502.904,62 euros, que compten amb una subvenció de 380.396,66 euros del Pla d’Acció Municipal 2022 de la Diputació de Tarragona.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i el regidor de Via Pública i Manteniment, Raúl García, han presentat aquest matí el projecte, que preveu la urbanització de l'espai per crear una plaça fàcilment utilitzable i protegida del trànsit rodat. En aquest sentit, l'execució de les obres tindran un termini màxim de sis mesos des de l'adjudicació.

Així, es resoldrà la problemàtica de la plaça Catalunya, ubicada en l’encreuament dels carrers de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida, aïllada de les voreres i dels edificis veïns, i que actualment no es pot utilitzar com a zona de parc.

Reducció de l'espai destinat a vehicles de motor

L’alcalde, Eduard Rovira, ha explicat que per convertir la plaça Catalunya en un indret més amable per als ciutadans es reduirà l'espai destinat a vehicles de motor, es connectarà l’espai central amb les voreres perimetrals i es pavimentarà tota la superfície de la plaça en cota única. Segons ha explicat el regidor de Via Pública, es diferenciaran els espais amb materials i colors diferents.

A més, es milloraran les instal·lacions de clavegueram. Totes aquestes actuacions es faran relacionant els diferents espais de forma pacífica i còmoda perquè totes les funcions —pas de vianants, pas de vehicles i zona de descans i esbarjo— es puguin desenvolupar sense conflictes. Tota la plaça es qualificarà de zona 10, és a dir de velocitat baixa.

Nova vegetació, nou enllumenat, una pèrgola i un escenari

La plaça de Catalunya tindrà dues franges de vegetació, que separaran la zona de vianants de la calçada per a vehicles. Pel que fa a l'arbrat, es mantindrà l’existent a l’interior de la plaça. A les voreres perimetrals, es col·locaran noves peces de dimensions més reduïdes per acompanyar els recorreguts per les voreres.

L'enllumenat inclourà diferents models per cobrir el recorregut dels vehicles i el dels vianants, així com la zona central de la plaça. El projecte també preveu la renovació del mobiliari urbà, amb instal·lació de bancs, seients individuals, papereres, una font d’aigua potable, pilones mòbils i seients de formigó.

Finalment, la plaça es completarà a la part central de l'espai amb una pèrgola i un escenari. La pèrgola cobrirà l’escenari, que està pensat per a celebrar petits concerts, actuacions i celebracions.