Imatge de l'Ajuntament de Torredembarra, a la plaça del Castell

Torredembarra ja implementa la nova recollida porta a porta d'oli domèstic i tèxtil

Es fa el tercer dissabte de cada mes a les zones de Clarà, Babilònia, Sant Jordi, Nucli Antic i Baix a Mar

L'Ajuntament de Torredembarra ja ha implementat la recollida d'oli domèstic i tèxtil a les zones on es fa el porta a porta. Després d'una campanya informativa durant el passat mes de setembre, a càrrec de monitors i monitores ambientals de la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra, durant el mes d'octubre s'ha instaurat el nou sistema de recollida d'oli domèstic i de tèxtil.

Aquesta recollida es fa el tercer dissabte de cada mes a les zones de Clarà, Babilònia, Sant Jordi, Nucli Antic i Baix a Mar. En aquest sentit, el consistori torrenc ha recordat que la recollida només es farà sempre que s'hagi fet la sol·licitud prèvia a l'Ajuntament —abans del dijous anterior—  a través de l’APP 'Millorem Torredembarra' o del correu electrònica residus.gestio@torredembarra.cat.

L’oli s'ha de posar dins d’una ampolla ben tancada i la roba dins d’una bossa de plàstic o paper. En tots dos casos, s’haurà de deixar davant de la porta de l’habitatge, a partir de les 18 hores del dia de recollida. Durant la campanya informativa del setembre es van repartir fullets informatius, embuts i bosses per a la compra, que també es poden recollir a Cal Bofill fins a exhaurir existències.

El foment de la recollida de residus, finançat pels fons europeus Next Generation

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha recordat que l’Ajuntament de Torredembarra ha rebut una subvenció dels fons europeus Next Generation per desenvolupar un projecte de foment de la recollida de residus que, precisament, inclou la recollida porta a porta de l’oli domèstic i del tèxtil. En total, la quantitat rebuda a través de l’Agència de Residus de Catalunya ha estat de 350.000 euros.

Així mateix, la Diputació de Tarragona va subvencionar la campanya informativa que es va desenvolupar durant el mes de setembre amb 9.658,03 euros, una xifra que representa el 80% del cost d'aquesta.