La façana i les escales d'accés a l'Ajuntament de Torredembarra.

Torredembarra aprovarà un nou pressupost de 24 MEUR que creix en ajuts i inversions per a l'any 2021

És un 5,2% més elevat que l'any anterior | L'Ajuntament també anuncia una nova relació de llocs de treball

L'Ajuntament de  Torredembarra aprovarà aquest dijous, 25 de febrer, un nou pressupost  anual de poc més de 24 milions d'euros per fer front al 2021. Els comptes municipals creixen respecte l'any anterior i seran un 5,2% més elevats, a causa de l'increment notable en les partides de subvencions i ajuts econòmics relacionats amb la Covid-19, i també per la recuperació d'inversions  costoses com el cobriment de la piscina municipal de la Torre durant els pròxims mesos. El pressupost s'aprovarà en un ple extraordinari.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L'alcalde Eduard Rovira i el regidor d'Hisenda, Josep Maria Guasch, han estat els encarregats de presentar els detalls del nou pressupost. Guasch ha subratllat l'accent especial de les transferències corrents, que creixen un 22,6% i destinaran més recursos a ajuts socials i que, d'altra banda, també contemplaran una nova línia de subvencions per a activitats econòmiques afectades per la Covid-19  valorades en 80.000 euros. La pandèmia marca indiscutiblement el pressupost.

El cobriment de la piscina de Torredembarra, la gran inversió local dels pressupostos 2021

D'altra banda, el fet que el pressupost sigui cinc punts més alt que l'any anterior també s'explica per l'expansió del capítol de les inversions  municipals. Torredembarra destinarà poc més de 3,5 milions a aquest capítol, la meitat dels quals es concentrarà en les obres per cobrir la  piscina que, després d'anys i anys d'espera, seran una realitat durant aquest curs. També es duran a terme altres actuacions  com la compra d'una nau per a l'Arxiu Municipal, o actuacions per protegir el patrimoni històric i cultural de la Vil·la Romana del Moro i de la Sínia de la vila.

Pla general del projecte de piscina coberta a Torredembarra
Disseny de la previsió del projecte de piscina coberta a Torredembarra, la inversió central del 2021 | Cedida

Per a poder assumir aquestes inversions, l'Ajuntament de Torredembarra s'endeutarà i demanarà un crèdit bancari de 2,3 milions que permetrà finançar les actuacions sense problema. El consistori ha valorat «la bona salut financera de les arques muncipals» que permeten a la Torre demanar el préstec  després d'anys en números vermells que ho haurien fet impossible.

Llum verda a una nova RLT per «optimitzar la plantilla» de l'Ajuntament de la Torre

L'aprovació del nou pressupost municipal també anirà acompanyada de la llum verda del plenari a la llum verda d'una nova relació de llocs de treball (RLT) a l'Ajuntament en què s'estava treballant des del mandat anterior. L'objectiu de la nova regulació és «optimitzar i reestructurar la plantilla» de la corporació, segons ha detallat l'alcalde, i afectarà prop de la meitat dels llocs de treball que composen l'Ajuntament. Moltes de les tipologies laborals «estaven desfasades  i anàvem certament endarrerits», ha explicat Rovira.

Amb la nova RLT, enguany ja es preveuen cobrir places com la de responsable de la brigada municipal, el tècnic o tècnica de residus i neteja d ela via pública i també una persona tècnica en informàtica. Cal recordar que per a l'aprovació plenària dels dos documents que es presentaran al ple extraordinari de dijous al matí, l'equip de govern no té necessitat de teixir acords amb cap formació de l'oposició perquè  Esquerra Republicana governa amb majoria absoluta.