Imatge d'un gat de carrer d'una colònia de Torredembarra

Torredembarra regula l'alimentació de les colònies controlades de gats de carrer

L'Associació Torrecat ha estat acreditada per l'Ajuntament per fer aquesta tasca, que també inclou en control de la població dels animals

L'Ajuntament de Torredembarra, a través de la Regidoria de Sostenibilitat, ha regularitzat les condicions per alimentar els gats de carrer, elaborant una normativa per gestionar les colònies controlades d'aquests felins. En aquest sentit, el consistori torrenc ha autoritzat l'Associació Torrecat per alimentar els animals d'aquestes colònies.

La normativa prohibeix alimentar qualsevol mena d'animal domèstic a la via pública, jardins i platges. Així, només les associacions acreditades per l'Ajuntament de Torredembarra —en aquest cas l'Associació Torrecat— poden alimentar els gats pertanyents a aquestes colònies, amb la finalitat de controlar-ne la població. 

El text aprovat per la Regidoria de Sostenibilitat estableix que l'autorització per alimentar els animals implica el control de la seva població a través d'esterilitzacions. També es preveu el tipus d'alimentació, els horaris o les condicions d'higiene de les 47 colònies controlades de gats que hi ha a Torredembarra.

Millores a Cal Dània

L'Ajuntament de Torredembarra ha anat un pas més enllà en les condicions de benestar dels gats de carrer. En aquest sentit, el regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, ha explicat que està previst la instal·lació d’una caseta de fusta a Cal Dània perquè en situacions excepcionals, com després d’una cirurgia, els animals puguin estar sota control abans de retornar-lo a la seva colònia.

Així mateix, el decret també regula el programa d’higiene i profilaxis de les instal·lacions existents a Cal Dània on s'acullen els animals abandonats o trobats fins que no són recuperats pels seus propietaris o retirats per la gossera contractada pel Consell Comarcal del Tarragonès.

Es crearà la Taula de Benestar Animal

La Regidoria de Sostenibilitat també ha anunciat que està treballant en la creació de la Taula de Benestar Animal a curt termini. Segons ha explicat el consistori, aquesta iniciativa neix de dues mocions presentades pel grup municipal del PSC i que van ser aprovades parcialment pel plenari de l'Ajuntament de Torredembarra.

Entre els objectius d'aquesta Taula de Benestar Animal, destaca l'elaboració de les propostes per a desenvolupar diferents programes d'actuació, com la tinença responsable, els animals de companyia o els gats de carrer. Aquest ens estarà format per representants dels grups municipals, la Regidoria de Sostenibilitat, entitats ecologistes i animalistes i professionals en matèria d’animals.