Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Torredembarra participa en la V Trobada d’Ajuntaments contra el feixisme

Tindrà lloc aquest divendres, 15 de novembre, a Sabadell

Imatge del mural commemoratiu d'Esteve Cañellas, víctima torrenca del nazisme, al parc de Cal Llovet. | Cedida

L’Ajuntament de Torredembarra, representant per la regidora de Cultura i de Patrimoni, Núria Batet, participarà novament en la Trobada d’Ajuntaments de la Xarxa Mai Més que tindrà lloc aquest divendres, 15 de novembre, a Sabadell. Aquest any arriba la cinquena edició i cal recordar que el nostre municipi va acollir fa dos anys la tercera edició.

Més de 80 ajuntaments de tot l’Estat, integrants i col·laboradors de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més, que impulsa l’Amical de Mauthausen i Altres Camps, estan convocats en aquesta cinquena trobada que és la continuïtat de les que van tenir lloc a Vilafranca del Penedès, Santa Coloma de Gramanet, Torredembarra i Manresa i que consolida una Xarxa de municipis amb l’objectiu comú de treballar per la memòria i dotar d’eines als ajuntaments per a prevenir el feixisme i defensar els Drets Humans.

Eines als ajuntaments per combatre l'extrema dreta

L’organització explica que aquesta nova trobada sota la coordinació institucional i l’acolliment de l’ajuntament sabadellenc  i la gestió de l’Amical, posa en evidència el desenvolupament d’aquest projecte municipalista que a partir del treball conjunt amb ajuntaments, associacions locals i centres de secundària, recupera les històries i biografies dels deportats i deportades locals, i vol dotar als tècnics i càrrecs electes municipals d’eines de gestió i reflexió per impulsar i executar polítiques públiques de memòria, en un moment, l’actual, on creix la intolerància i l’extrema dreta, i on la defensa de les llibertats i la convivència, dels drets humans i civils, i dels valors republicans és més necessari que mai.

A Sabadell, la Xarxa seguirà debatent sobre l’organització municipal per a fer front al desenvolupament de les polítiques públiques de memòria. Organització política, suports tècnics, pressupost, programes, etc. Sobre els espais de memòria de les ciutats (monuments, plaques, nomenclàtor de carrers, etc.); sobre la definició, ordenació i difusió dels recursos didàctics, i les experiències municipals al servei dels tècnics i tècniques i electes municipals.  I el Treball en Xarxa i la coordinació intermunicipal, i el suport municipal als centres de secundària  per poder arribar als joves.