Cambrils celebrarà l'acte de donació de sang el dia 15 de maig

Torredembarra obre una unitat mòbil per donar sang aquest dissabte

El Banc de Sang i Teixits alerta que, tot i els 8.000 donants del primer semestre de l'any, calen uns 2.000 donants actius més a Catalunya

El Banc de Sang i Teixits del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya estàimmers en una campanya estival de demanda de donacions de sang  per a malalts i accidentats. Si bé en els darrers anys s'ha fet evident el major grau de sensibilització  per part de la ciutadania  —malgrat que aquest fet no s'ha vist reflectit en un augment de donacions tant de sang; les donacions de sang han caigut un 20% respecte a l'any passat—, el Banc de Sang fa una crida als ciutadans a donar sang abans que marxin de vacances, i alerta que seran necessàries 20.000 donacions més només aquest mes d'agost.

Aquest dissabte, s'instal·larà una unitat mòbil al Passeig de Rafael de Campalans de la Torre

És per això que, a banda de poder donar sang en fins a 16 hospitals de Catalunya, cinc d'ells a la regió de Tarragona (El Vendrell, Reus, Tarragona, Tortosa i Valls), també hi ha instal·lades un total de 4.000 unitats mòbils arreu del territori català, on també és possible fer les donacions. Una d'elles se situarà aquest cap de setmana,  concretament el dissabte 10 d'agost, a Torredembarra.

La unitat mòbil se situarà al Passeig Rafael de Campalans, a l'altura de l'Oficina de Turisme.
La unitat mòbil se situarà al Passeig Rafael de Campalans, a l'altura de l'Oficina de Turisme. | Cedida

 

En el marc de la campanya «Aquest estiu, anima't a donar sang», el Banc de Sang i Teixits ha organitzat, amb el suport de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Torredembarra,  una campanya de donació de sang per dissabte, de deu del matí a dues del migdia i de dos quarts de sis de la tarda a dos quarts de deu de la nit. En aquesta ocasió, la unitat mòbil se situarà al número 14 del Passeig de Rafael de Campalans, a l'altura de l’Oficina Municipal de Turisme.