Policia Local d'Altafulla

UGT denuncia la situació precària de la Policia Local d'Altafulla

Parlen d'«irregularitats» en la contractació i fan diverses queixes sobre les condicions laborals dels agents

Si tot just fa uns dies era el sindicat COS qui denunciavala contractació de «falsos autònoms» per part de l'Ajuntament d'Altafulla per a l'escola d'adults del municipi, aquest divendres, 10 de maig, FESP-UGT ha emès un contundent comunicat en què denuncia  les condicions del servei que dona la Policia Local d'Altafulla i també la «precarietat» de la plantilla pel que fa a intendència, però també a contractació.

UGT denuncia la contractació «irregular» dels agents

Per començar, el sindicat denuncia que el 25% de la plantilla està en situació d'interinatge «per una deficient gestió de l’Ajuntament», i assenyalen que «en alguns casos no han accedit al lloc de treball seguint les formes legals d’accés que estableix la normativa aplicable».

Creuen que la situació afecta de manera directa «el nivell de seguretat que pot donar el cos als ciutadans, atès que l’Ajuntament no ha format degudament aquests agents i ells mateixos tenen moltes limitacions per poder dur a terme les seves intervencions».

La manca de personal, un altre dels problemes

La «manca de planificació» és un altre dels pilars del comunicat emès per UGT. Diuen que  no es planegen amb prou antel·lació esdeveniments de carrer previstos i posen com a exemple al cursa de l'1 de maig. «Se senyalitza tard i malament, es deixa en mans de la única patrulla tota la planificació i no es fan reunions de planificació prèvia amb les entitats participants», manifesten.

També recorden que l'augment de població a la vila els caps de setmana i els estius «minven la capacitat de la policia local de donar resposta a les necessitats del municipi i resten qualitat al seu servei, per causes alienes a la seva voluntat». A més, es queixen que la planificació laboral deixa els matins i les nits amb tan sols dos agents.

«Si la patrulla ha de desplaçar-se puntualment fora de la població (judici, tir oficial, trasllat de detingut), Altafulla resta sense patrulla durant tota l’estona que duri el desplaçament», expliquen.

UGT també es queixa dels problemes de material

Però la cosa no acaba aquí. UGT també posa l'accent en el material d'ús de la Policia Local d'Altafulla. Per començar, els tres cotxes i dues motos que té el cos. Els automòbils «han sofert avaries que suposen llargues estades dels vehicles al taller, sense que el contracte prevegi la substitució dels vehicles» i les motos, comprades de segona mà després que un altre Ajuntament se'n desfés després que arribessin a la fi de la seva vida útil, suposen «un veritable perill per a la integritat dels policies locals, atès que tenen peces soltes, frenen de forma deficient i haurien de ser donades de baixa».

«Quan s’incorpora un nou agent de servei habitualment és equipat amb roba usada», explica el sindicat, que apunta que «fins i tot se’ls obliga a fer us de cascs utilitzats per altres agents, que estan bruts, suats i en condicions deplorables». A més, denuncien que no es disposa d'etil·lòmetre des de fa mesos, cosa que impedeix fer controls d'alcoholèmia sinó és amb el suport de la Policia Local de Torredembarra o els Mossos d'Esquadra, i per tant estan subjectes a la seva disponibilitat.

També et pot interessar